Австрийците ще затруднят Германия, но Бундестимът ще вземе своето


А. Павлов

Австрийците ще затруднят Германия, но Бундестимът ще вземе своето

Австрия - Германия
Стадион: "Ернст Хапел Щадион", Виена
Дата: 11.09.2012 г.
Час: 21:30 часа
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)


Австрия посреща Германия в мач от 2-ия кръг в Група C на световните квалификации в зона Европа. Австрийците почиваха в първия рунд, докато възпитаниците на Йоахим Льов биха Фарьорските острови с 3:0. По този начин немците излязоха начело в класирането на групата благодарение на по-добрата си голова разлика от Ирландия, която постигна труден успех с 2:1 срещу Казахстан. В надпреварата, освен австрийците, все още не се е включила и Швеция. Във вторник вечер, когато ще се изиграе мачът на "Ернст Хапел Щадион, скандинавците приемат Казахстан в първия си двубой от световните квалификации.

И така в настоящия материал от Futbol TV ще се спрем по-подробно на местното дерби между Австрия и Германия. Действително гостите са определено по-класният отбор, но и хората на Марсел Колер имат своите достойнства, затова можем да очакваме интересен двубой. Любопитното е, че тези два тима се изправиха един срещу друг и в квалификационната кампания за Евро 2012, когато Маншафтът записа две победи над своя противник - 2:1 като гост и 6:2 като домакин. Тези двубои се проведоха през миналата година и мнозина биха казали, че съотношението на силите не се е променило от тогава насам.

Последните резултати на австрийците, които, макар и да бяха записани в контролни срещи, са повод за оптимизъм и вчера неслучайно Льов, неговият помощник Ханзи Флик и вратарят на немците Мануел Нойер признаха единодушно, че Австрия е опасен опонент. Бундестимът със сигурност ще играе на предела на своите възможности срещу австрийците, които регистрираха три победи в последните си пет срещи. Момчетата на Колер изиграха две проверки с Украйна през последните месеци, като в едната австрийците спечелиха, а в другата претърпяха поражение. Освен това Австрия се наложи над Финландия и и Турция и направи равен с Румъния.

Националният тим на тази централноевропейска страна не е участвал на голям форум от СП-1998 и квалифакционният цикъл за Мондиал 2014 ще бъде осмият опит на отбора да си спечели отново място на голямо първенство. За постигането на тази цел много ще се разчита на селекционера Марсел Колер, който е швейцарец по националност и който понатрупа сериозен стаж в треньорското поприще през последните петнайсетина години. Точно преди дуела с Германия Колер може да се похвали с един сериозен коз и това са петте години, които той прекара в немския футбол. Швейцарецът води Кьолн през сезон 2003/2004 година, а от 2005 до 2009 година бе начело на Бохум.

Освен това в 23-членния състав на Австрия цели девет играчи упражняват професията си в Бундеслигата. Един от тях в лицето на Марко Арнаутович отново получи повиквателна от Марсел Колер, след като нападателят на Вердер пропусна контролата с Турция през миналия месец заради травма. Съотборниците на Арнаутович във Вердер, Себастиан Прьодъл и Златко Юнузович, Роберт Алмер от Фортуна Дюселдорф, Емануел Погатец от Хановер, Юлиан Баумгартлингер и Андреас Иваншиц от Майнц, Кристиан Фукс от Шалке и Мартин Харник от Щутгарт са останалите осем футболисти на австрийците, подвизаващи се в немския елит.

Много е вероятно всичките тези играчи да бъдат титуляри в срещата с Германия, която по този начин ще се превърне в истински сблъсък на състезатели, които играят в Бундеслигата. Според очакванията в стартовата единайсеторка на гостите пък единственият легионер ще бъде нападателят на Лацио Мирослав Клозе, докато всички останали играчи ще бъдат от немски клубове. На вратата ще застане Нойер, в защита ще бъдат поставени Лам, Хумелс, Бадщубер и Шмелцер (от дясно на ляво), като опорни халфове пък ще действат Сами Кедира и Тони Кроос, а пред тях Мюлер, Йозил и Ройс ще подкрепят дейно единственото чисто острие в лицето на Клозе. Както виждаме, в състава на Германия се завръщат Марсел Шмелцер и Тони Кроос, които преодоляха своите контузии и вече могат да помагат на отбора.

Така с изключение на Марио Гомес, който не бе повикан за квалификациите с Фарьорските острови и Австрия, защото все още не е се възстановил от травмата си в скакателната става, Льов ще може да ползва всички най-добри футболисти, които има в състава си.

Германия ще подходи към мача с Австрия със самочувствието на отбор, който редовно стига полуфиналите на големите шампионати през последните години. Настроението в стана на немците също е добро след успеха над Фарьорските острови, затова дори и домакините да окажат съпротива, то Бундестимът има всички сили да си тръгне с трите точки от Виена.

Последни 5 изиграни срещи:

Австрия:

15 ноември Украйна - Австрия 2:1 (Приятелска среща)
29 февруари Австрия - Финландия 3:1 (Приятелска среща)
01 юни Австрия - Украйна 3:2 (Приятелска среща)
05 юни Австрия - Румъния 0:0 (Приятелска среща)
15 август Австрия - Турция 2:0 (Приятелска среща)

Германия:

17 юни Дания - Германия 1:2 (Евро 2012, Група В)
22 юни Германия - Гърция 4:2 (Евро 2012, 1/4-финал)
28 юни Германия - Италия 1:2 (Евро 2012, 1/2-финал)
15 август Германия - Аржентина 1:3 (Приятелска среща)
07 септември Германия - Фарьорски острови 3:0 (Квалификация за СП-2014)

Досегашни срещи:

Австрия - Германия

36 срещи
7 победи за Австрия
6 равенства
23 победи за Германия
Голова разлика: 83:49 за Германия

Коефициенти от bet365:
Австрия - 8.50
Равен - 5.00
Германия - 1.33

Коефициенти от Offsidebet:

Австрия - 8.00
Равен - 4.60
Германия - 1.33

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
39