Капело: Искам да спечеля трофей с Русия


Н. Гавазов

Капело: Искам да спечеля трофей с Русия

Новият старши-треньор на националния отбор на Русия Фабио Капело разказа за причините, които са го накарали да приеме предложението на Руския Футболен Съюз да оглави представителния тим на страната.

- Какви са вашите впечатления от Москва?

- Аз седем пъти съм бил във вашата столица. През 70-те години тук си навехнах крака и нямам добри спомени от първата си визита. Шегувам се! Но, ако трябва да бъда сериозен, това е един забележителен град.

- В Русия по-трудно ли ще ви бъде, отколкото в Англия?

- Мисля, че навсякъде е трудно. Проблемът е в това, че в Русия са големи разстоянията и трябва да изгледам четири мача за три дни. Това е сложното тук. Плюс това, езикът трябва да стане един от моторите работата ми и аз трябва да намеря добър преводач, който да може правилно да предава думите ми.

- Кое ви накара да приемете предложението на Русия?

- Вече говорих, че треньора на националния отбор работи две години, а след това се бори за купа. Не получих тази възможност. Аз все така искам да се боря за трофей с националния отбор на Русия.

- Ще доведете ли семейството си тук?

- Съпругата ми ще живее с мен в Москва. Децата са големи и те живеят самостоятелно.

- Водехте ли преговори с Анжи миналата година?

- Не е учтиво да се говори за това, кой и къде ме е канил. Радвам се, че посетих „Болшой театр". Надявам се да отида там още един път.

 

  Сподели
165