Сър Алекс: Провалът на Рууни на Евро 2012 не бе изненада


А. Павлов

Сър Алекс: Провалът на Рууни на Евро 2012 не бе изненада

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че не е бил изненадан от факта, че Уейн Рууни не успя да блесне на Евро 2012. Според Фъргюсън преди срещата със съдомакина Украйна у нападателя се е усетила силно липсата на игрова практика в официални мачове. Както е известно, Рууни бе наказан за първите два двубоя от груповата фаза на европейското първенство, което означава, че преди мача с украинците стрелецът не бе играл в официален двубой в продължение на повече от един месец.

"Познаваме Уейн по-добре от когото и да е. Той има нужда от много футбол. Уейн е здраво момче. Ако той пропусне два мача, след това са му нужни три или четири, за да навлезе отново във форма, а той не записа официален двубой от последния си мач за Юнайтед през сезона до третата среща на Англия от групите на Евро 2012", каза 70-годишният мениджър.

Фъргюсън също така призна, че на европейското първенство Рууни не е играл толкова остро, както обикновено. Шотландецът си обяснява този факт със сгъстената програма, която отборите имаха по време на шампионата в Полша и Украйна. "Много е трудно да изиграеш два големи мача в рамките на четири дни", коментира още сър Алекс Фъргюсън.

Накрая мениджърът се изказа и относно ветераните в Юнайтед Райън Гигс и Пол Скоулс, изразявайки своята увереност, че двамата футболисти могат да играят във Висшата лига поне до 40-годишна възраст. "Скоулс ще навърши 38 години през месец ноември и като всеки друг играч на тази възраст ние знаем, че рано или късно неговите крака ще се уморят. Въпреки това виждаме, че в Англия няма друг футболист, който може да диктува скоростта, ритъма и темпото на играта и да контролира полузащитата по начина, по който Пол прави това. Ако успеем да извлечем добър сезон от него, той ще бъде доволен от себе си. От друга страна, Гигс може да играе още една година след края на тази кампания", завърши специалистът.

  Сподели
85