Карембьо: На врага си не пожелавам да играе срещу испанците с намален състав


Н. Гавазов

Карембьо: На врага си не пожелавам да играе срещу испанците с намален състав

Бившият френски национал Кристиан Карембьо не пропусна да сподели мнението си относно финалния мач от Евро 2012 между Испания и Италия. Както е известно, „Ла Фурия Роха" разгроми „Скуадра Адзура" с 4:0 и спечели за втори пореден път европейската титла - нещо, което не се беше отдавало на нито един отбор дотогава.

„Когато италианците останаха с десет човека, беше ясно, че няма да им бъде лесно. На най-големия си враг не пожелавам да играе срещу испанците с намален състав", заяви Карембьо в интервю за ТВ Россия 2.

„Умората на италианците ли? След такава загуба винаги може да си намериш някакво алиби. Но това, че в края на такива турнири всеки ден е решаващ е безспорен факт. Може би УЕФА трябва да помисли над това нещо, защото „адзурите" изиграха два тежки мача за пет дни. А един ден повече почивка преди подобен двубой е от голямо значение. Но първите два гола дойдоха от майсторството на испанците, а не заради умората на италианците. Откриха бързо резултата, а след това контролираха играта до края. Испания игра както винаги и затова победи. А на Прандели не му провървя и в това, че се контузи Киелини. Тази принудителна смята му върза не само ръцете, но и краката", каза още Карембьо.

 

  Сподели
69