Ирландия - Хърватия: Битката на аутсайдерите


Н. Гавазов

Ирландия - Хърватия: Битката на аутсайдерите

Ирландия - Хърватия
Стадион: "Миейски", Познан
Дата: 10.06.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)

Ирландия срещу Хърватия ще бъде среща между два отбора, които по-голямата част от специалистите смятат за аутсайдери в група, където се намират още суперсилите Италия и Испания. Въпреки това, утрешните съперници са наясно, че евентуална победа би им дала по-големи шансове за класиране на четвъртфинал, колкото и невероятно да изглежда това.

За Ирландия това ще бъде второ участие на турнира, след като през 1988 година отборът направи своя дебют в Западна Германия. Хората на Трапатони завършиха квалификационната си кампания на второ място след Русия и в плейофите успяха да елиминират Естония с общ резултат 5:1.

Хърватия пропусна само един от последните пет турнира, а сегашното участие на отбора от Балканите е трето подред. Както и Ирландия, Хърватия завърши на второ място в квалификационната си група след Гърция и в плейофите хората Билич елиминираха Турция след една впечатляваща победа с 3:0 в Истанбул.

Темата, която вълнува феновете на ирландския отбор е каква схема на игра ще използва Джовани Трапатони - 4-4-2 или 4-4-1-1. Предположеният са, че италианският специалист ще се спре на втората с Дойл като самотен нападател и Кийн зад него. В центъра на полузащитата също има спор. Феновете настояват да видят в нея младия и популярен Макклийн, но най-вероятно Трапатони ще послуша разума си и ще използва Андрюс и Уелън, а на по-късен етап от маца може би ще вкара в игра и играча на Съндърланд.

Славен Билич вече обяви, че ще се оттегли от националния след Евро 2012, но със сигурност наставникът ще се опита да изведе отбора си от групата, колкото и трудно да изглежда това. Схемата на игра ще бъде 4-4-2, което означава, че старши-треньора ще трябва да пренебрегне един от тримата си нападатели - Йелавич, Едуардо и Манджукич. В средата на терена също има конкуренция (изключваме това, че местата на Модрич, Кранчар и Ракитич са гарантирани) и Билич ще трябва да избере между Дужмович и Вукойевич.

Ще станем свидетели на среща, в която ще се сблъскат два различни стила на игра. В лицето на Ирландия имаме един дисциплиниран отбор, разчитащ на физиката си, но същевременно и много предсказуем при играта си с дълги топки. Хърватите са по-техничният тим, с много възможности в халфовата линия и интересни нападатели отпред.

Очакванията са представителите на Балканите да контролират развитието на играта, да задържат топката и да търсят празни пространства в ирландската защита, докато островитяните ще дадат твърд отпор на своя противник и ще разчитат на контраатаки. Независимо, че това са аутсайдерите в групата, очакванията са за вълнуващ мач, в който и двата отбора ще предприемат необходимите рискове за да постигнат победата - равенството не устройва по никакъв начин, който и да е от тях!

Прогноза за: Ирландия - Хърватия 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Ирландия:

11 ноември Естония - Ирландия 0:4 (Квалификация за Евро 2012, Бараж)
15 ноември Ирландия - Естония 1:1 (Квалификация за Евро 2012, Бараж)
29 февруари Ирландия - Чехия 1:1 (Приятелска среща)
26 май Ирландия - Босна и Херцеговина 1:0 (Приятелска среща)
04 юни Унгария - Ирландия 0:0 (Приятелска среща)

Хърватия:

11 ноември Турция - Хърватия 0:3 (Квалификация за Евро 2012, Бараж)
15 ноември Хърватия - Турция 0:0 (Квалификация за Евро 2012, Бараж)
29 февруари Хърватия - Швеция 1:3 (Приятелска среща)
25 май Хърватия - Естония 3:1 (Приятелска среща)
02 юни Норвегия - Хърватия 1:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Ирландия - Хърватия

6 срещи
2 победи за Ирландия
3 равенства
1 победа за Хърватия
Голова Разлика: 7:5 за Ирландия

На Европейски първенства:

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Ирландия - 3.50
Равен - 3.20
Хърватия - 2.20

Коефициенти от Offsidebet:
Ирландия - 3.35
Равен - 2.95
Хърватия - 2.35

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
29