Любо Пенев с първа загуба начело на националите (видео)


В. Мухарски

Любо Пенев с първа загуба начело на националите (видео)

България загуби от Турция с 0:2 в контролна среща играна на "Ред Бул Арена" в Залцбург. Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев направи пет промени в състава на България в сравнение с мача с Холандия, който нашите спечелиха в Амстердам с 2:1.

На местата на близнаците Йордан Минев и Веселин Минев срещата изиграха Иван Бандаловски и Петър Занев. В центъра на защитата пък Валентин Илиев замени Иван Иванов, докато промяната в халфовата линия бе продиктувана от завръщането на Георги Миланов в България за мача на младежите срещу Шотландия, като неговото място днес бе заето от Христо Златински. В атаката вместо Валери Божинов се разчиташе на играчът на Лудогорец - Емил Гъргоров.

Bulgaria's Head Coach Liuboslav Penev Gestures

Срещата започна с натиск на Турция. В 22-ата минута резултатът бе открит. Йомер Топрак бе изпуснат от Валентин Илиев в непосредствена близост пред българската врата и защитникът на Байер Леверкузен засече топката и я прати във вратата на Стоян Колев.

Turkey 's Ismail Koeybasi (R) Vies

След това попадение българските играчи започнаха малко повече да задържат топката, макар в средата на терена. В 39-ата минута се стигна до първата опасност пред Мерт. Гъргоров изведе Златински в наказателното поле, халфът на Локомотив Пловдив опита успоредно подаване към Манолев, но защитникът на турците Кьойбашъ се хвърли самоотвержено в краката на футболиста на ПСВ Айндховен и изчисти в корнер, но се контузи и се наложи да бъде заменен принудително.

Turkey 's Hamit Altintop (L) Vies

След почивката турците бяха по-близо до гол. В 66-ата минута Нури Шахин с техничен удар от границата на наказателното поле уцели напречната греда. Двамата треньори направиха доста смени и темпото на игра значително спадна. В 81-ата минута се създаде и ситуация, при която Бурак Йълмаз надбяга и Валентин Илиев и можеше да се озове сам срещу влезлия като резерва вратар Пламен Илиев, но притичалият Иван Бандаловски предотврати опасността.

Turkey 's Hamit Altintop (L) Vies

Йълмаз в 85-ата минута нанесе много слаб удар и не успя да удвои. Все пак той при при трития си шанс се възползва след лошо изнесена топка от българска страна, надбяга Бодуров и излезе сам срещу Пламен Илиев и този път не сгреши като реализира в 90-ата минута - 2:0 за Турция.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
124