Изкоренихме лалетата в последната минута (видео)


В. Мухарски

Изкоренихме лалетата в последната минута (видео)

България победи като гост Холандия с 2:1 в контролна среща. По този начин "лъвовете" прекъснаха серията си от 7 мача без победа. Момчетата на Любослав Пенев могат да съжаляват, тъй като през първата част Валери Божинов нацели и греда на "Амстердам Арена".

Срещата започна без особено големи опасности пред двете врати. В 10-ата и 11-ата минути Хунтелаар можеше да се разпише, но в първата ситуация Веселин Минев го блокира, а след това холандецът не успя да си спре добре топката.

В 26-ата минута имаше доста сериозна опасност пред вратата на Стоян Колев. Тогава Йордан Минев изчисти топката от голлинията след не добро изчистване на Манолев. Играчът на ПСВ обаче бе един от найд-добрите на терена и бе със заслуги за попаденията на българите.

В 43-ата минута Валери Божинов стреля чудесно от фаул, но неспасяемият му удар срещна напречната греда. Холандия обаче бързо отвърна на удара. В последната минута на първата част Уесли Снайдер бе изпуснат от Влади Гаджев, подаде на Робин ван Перси, който от чиста позиция не сгреши - 1:0.

Второто полувреме започна отлично за момчетата на Любослав Пенев. В 49-ата минута съдията отсъди дузпа за България за игра с ръка на Ван дер Ваарт в наказателното поле. Ивелин Попов застана зад топката и бе точен за 1:1. В послдените минути на редовното време Холандия опита да натисне нашите в собственото ни поле, но без резултат.

Така се стигна до третата минута на добавеното време, когато резервата Илиан Мицански получи невероятен пас от Манолев и реализира с глава за крайното 2:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
257