The Guardian: ФА следи Гуардиола и Моуриньо


Н. Гавазов

The Guardian: ФА следи Гуардиола и Моуриньо

Наставниците на двата мастодонта на испанския футбол Барселона и Реал Мадрид се разглеждат от Футболната асоциация на Англия (ФА) като варианти да заемат длъжността старши треньор на „Трите лъва". Както е известно, след предсрочното напускане на Фабио Капело за главен кандидат на вакантния пост се смята мениджърът на Тотнъм Хари Реднап, но от ФА не искат да се ограничат в преговори единствено с него.

Както съобщава The Gardian, косвено доказателство за среща между Моуриньо и ФА се явява визитата на португалеца в Лондон. Що се отнася до Гуардиола, този вариант е малко вероятен, най-вече заради сложността около подписването на новия договор с Барселона, което означава, че Пеп може да се освободи непосредствено преди старта на Евро 2012.

Тази любопитна новина, която свързва Моуриньо и Гуардиола с „Трите лъва" идва буквално няколко часа след днешното изявление на генералния секретар на ФА Алекс Хорн, в което той призна, че новият старши треньор на националния отбор на Англия ще бъде назначен през мач.

Хорн отбеляза, че футболните чиновници вече са оформили списък с кандидатите за този пост и окончателния избор ще бъде направен след края на сезона.

„Имаме дълъг списък. Дълъг ли е, кратък ли е...Но той съществува. Ние ще вземем решение след края на сезона. Много от специалистите в нашия списък са трудоустроени и поради това не искаме да ги безпокоим по средата на сезона. Няма да бързаме и планираме да наемем някой в кря на сезона", призна Хорн.

 

  Сподели
79