Прандели: Не закачайте Балотели!


Н. Гавазов

Прандели: Не закачайте Балотели!

Старши треньорът на националния отбор на Италия Чезаре Прандели реагира на критиките относно играта на своите възпитаници по време на приятелската среща със САЩ, която „Скуадра Адзура" загуби с 0:1 след гол на Демпси. Специалистът също така помоли журналистите да оставят на мира Марио Балотели, след като по-рано в местната преса се появиха съобщения, че нападателят на Манчестър Сити е изправен пред заплахата да не участва на финалите на Евро 2012 заради нарушаване на етичния кодекс на Прандели.

„Аз няма да търпя всякаква критика към отбора. Два дни пресата обсъжда всичко друго, но не и играта, още повече, че журналистите се интересуват само от работите в клубовете, а след мача със САЩ се прехвърлиха при нас. Ако ме интересуваше резултата, нямаше да пусна трима 20- годишни футболисти. Но журналистите това не го отчитат и критиките се леят като река. Примитивно е", заяви Прандели за ANSA.

„Балотели? Аз се запознах с няколко интересни новини за него. Нищо няма да кажа, но ще ви помоля: Оставете Балотели на мира. Поне за известно време. Той трябва да се съсредоточи изцяло върху футбола. Аз съм първият, който каза, че Марио може да стане един от четирите най-добри нападатели света. Но Италия се класира за Евро 2012 без помощта на Марио", каза още наставника на „Скуадра Адзура".

 

  Сподели
92