Трагично нападение на България в Унгария, но утешително равенсто (видео)


И. Ангелов

Трагично нападение на България в Унгария, но утешително равенсто (видео)

Българският национален отбор постигна равенство в Унгария 1:1, като гостите спокойно можеха да спечелят срещата категорично, но това не се случи благодарение на изключителните намеси на Адам Богдан на вратата на домакините, както и най-вече благодарение на изключително слабо изиграните 100%-тови ситуации от българите.

Съдийството не помогна на българите днес, като бяха отсъдени 12 засади в ущърб на България. Няколко от тях бяха категорична измислица на съдийството, като особено смешна бе една от тях, когато бранител на домакините без да иска върна топката назад, като тя попадна в Божинов. Срещу него бе отсъдена засада в този момент.

Първото полувреме не бе много блестящо за българите, особено в своя край, когато в 42-ата минута Шалай вкара за 1:0. Началото на втората част отново бе слабо за гостите, но постепенно те започнаха да доминират и затиснаха унгарците в тяхната половина. Попов на два пъти и Тонев можеха да вкарат голове, оставайки едно в едно с Адам Богдан, но не се възползваха.

Трябваше да се стигне до смяната на вратаря на домакините и Божинов да влезе в игра, за да падне гол и за България. Божинов завърши перфектно атака в 87-ата минута за равенството, но като цяло с неговото влизане играта на гостите се промени изцяло. Българите заиграха по добре с него в игра и попадението бе логично следствие от добрата игра.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
97