Венгер: Тъжен съм, че Капело си тръгна


Н. Гавазов

Венгер: Тъжен съм, че Капело си тръгна

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер защити решението на Фабио Капело да напусне националния отбор на Англия, заявявайки че италианецът е трябвало да има последната дума относно това, дали Джон Тери ще остане капитан на „Трите лъва" или не. Както е известно, Футболната асоциация на Англия отне капитанската лента от бранителя и това породи гнева на Капело, което доведе до неговото напускане - само четири месеца преди старта на финалите на Евро 2012.

"Не очаквах такова развитие на нещата. Тъжен съм, че Капело си тръгва четири месеца преди началото на един толкова важен турнир. Това е голям удар за Англия и съчувствам на Фабио", цитира Sky Sports думите на Венгер.

По-рано френският специалист бе свързван с националния отбор на Англия, но наставникът на „артилеристите" смята, че следващият треньор на „Трите лъва" трябва да бъде местен специалист, защото според него англичанин би се справил по-добре от всеки един чужденец.

„Винаги съм смятал, че англичанин трябва да води националния отбор на Англия, защото определено някой местен специалист би се справил по-добре от чужденец. Смятам също така, че треньорът трябва да решава за това кой да бъде капитан, защото той работи с тима. Сега от ФА трябва да вземат правилното решение за новия селекционер", допълни наставника на Арсенал.

 

  Сподели
80