Хидинк или Реднап могат да наследят Капело


Н. Гавазов

Хидинк или Реднап могат да наследят Капело

Хари Реднап се очертава като най-вероятният наследник на Фабио Капело за работа в националния отбор на Англия. Напускането на италианския специалист се превърна в кулминацията на един необикновен ден в историята на английския футбол и съвпадна с оправдателната присъда на мениджър на Тотнъм по обвинения в укриване на данъци, като по този начин бяха премахнати всички пречки да оглави представителния тим на Англия.

Днес по обед местно време се очаква Футболната асоциация (ФА) да обясни по-подробно причините за напускането на Капело, както и как ще се процедира в бъдеще.

Сутрешните британски вестници обаче бяха нетърпеливи да посочат вече Реднап за наследник на Капело, макар че ФА ще се изправи пред трудни преговори със собственика на Тотнъм Даниел Леви, който по-рано се изказа против евентуална раздяла със своя мениджър.

В същото време Sky Sports твърди, че Гус Хидинг е заинтересован от поста селекционер на националния отбор на Англия, независимо от желанието на ФА да наеме англичанин. Именно евентуален отказ на Леви да освободи Реднап може да насочи вниманието на футболните чиновници към холандския специалист, който да подпише временен, четиримесечен договор, а след края на Евро 2012 да се търси наставник за по-продължителен период от време.

 

  Сподели
87