Връщат капитанската лента на Тери?


Н. Гавазов

Връщат капитанската лента на Тери?

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Фабио Капело ще се срещне днес с ръководството на Футболната асоциация (ФА), за да бъде обсъдена ситуацията около отнемането на капитанската лента на Джон Тери, съобщава SKY Sports. Както е известно, в петък футболните чиновници стигнаха до решението, че защитникът на Челси трябва да бъде лишен от призванието да бъде капитан на „Трите лъва", заради обвиненията в расизъм.

Датата на съдебния процес срещу Тери бе насрочена за 9 юли, но това не попречи на ФА да вземат това свое решение, което доведе до гневна реакция от страна на Фабио Капело, още повече, че италианският специалист изобщо не е бил уведомен за намеренията на футболните чиновници.

Тери отхвърли обвиненията и Капело смята, че защитникът е невинен до доказване на противното, което породи сегашната напрегната ситуация. По-рано мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън се застъпи за селекционера на Англия, а в късния следобед на вчерашния ден същото направи и наставника на Челси Андре Вилаш-Боаш.

Според BBC Sport, италианският специалист ще поиска обяснение от своите работодатели за позицията им спрямо Джон Тери и не е изключено Капело да настоява за промяна на взетото по-рано решение, което означава, че лентата може да бъде върната обратно на защитника.

 

  Сподели
88