Днес решават за капитанската лента на Тери


Н. Гавазов

Днес решават за капитанската лента на Тери

Футболната асоциация на Англия (ФА) се очаква да реши днес дали Джон Тери трябва да носи капитанската лента на „Трите лъва", заради процесът срещу играча по обвинения в расизъм, съобщава новината The Mirror. Председателят Дейвид Бърнстейн е в контакт с всички останали дванадесет члена на Борда, за да потърси мнението им относно капитанската лента на защитника, след като в сряда съдът обяви, че ще се произнесе по случая на 9 юли - след Евро 2012.

Повече от един от Управителния съвет твърдят, че Тери не трябва да играе за Англия с такова сериозно обвинение и също така, че ФА трябва да действа незабавно, а да не чака до следващото заседание на Борда, което е насрочено за 23 февруари.

Друга част от футболните чиновници са на мнение, че не трябва да се намесват в ситуацията и смятат, че ако те отнемат лентата на Тери, тогава ще бъдат обвинени в преднамереност и игнориране на принципа „невинен до доказване на противното".

Адвокатът на Джон вече направи официално изявление, че неговият клиент е невинен, а вчера Тери заяви пред ВВС, че смята да не се отказва от капитанската лента и потвърди още един път, че обвиненията срещу него не отговарят на истината.

 

  Сподели
87