Джон Тери остава в националния отбор на Англия


Н. Гавазов

Джон Тери остава в националния отбор на Англия

Джон Тери ще продължи да бъде капитан на националния отбор на Англия, включително и по време на финалите на Евро 2012, съобщи ВВС. Както е известно, днес се състоя първото заседание на съда по обвиненията срещу Тери в расистко поведение спрямо защитника на Куинс Парк Рейнджърс Антон Фърдинанд. Джон не присъства на заседанието, а неговият адвокат пледира за невинност.

Преди заседанието на магистратите, източници близки до националния селекционер на Англия Фабио Капело информираха, че ако вината на Тери бъде доказана, италианският специалист не само ще отнеме капитанската лента на бранителя в „Трите лъва", но вероятно ще го изключи от представителния тим на Англия.

Съдията постанови, че следващото заседание ще се състои на 9 юли - девет дни след края на Евро 2012. По закон, максималното наказание за подобен вид деяние е 2 500 паунда, но със сигурност Футболната асоциация на Англия ще предприеме срещу Тери санкции, подобно на тези, които приложи спрямо Луис Суарес.

След днешното решение на магистратите, въпросът с капитанската лента на Джон в националния отбор и самото му участие в него ще бъде решен през следващия сезон.

 

  Сподели
80