Официално: Уелс с нов старши-треньор


Н. Гавазов

Официално: Уелс с нов старши-треньор

Крис Колман бе назначен за нов старши-треньор на националния отбор на Уелс, съобщи новината Sky Sports. 41-годишният бивш уелски защитник наследява на този пост Гари Спийд, който се самоуби през ноември на 42-годишна възраст. Колман започва мениджърската си кариера с Фулъм през 2003 година и прекарва четири сезона на „Крейвън Котидж", преди да отиде в испанския Реал Сосиедад, Ковънтри и гръцкия Лариса, който напусна по-рано този месец.

„Това беше един много труден процес. Проучихме всички пътища и сценарии, взехме и мненията на футболни общественици, играчи и запалянковци преди да се спрем на Колман. През цялото време показахме уважение и достойнство..Гари е мениджър на уелския футбол и искаме да продължим неговото наследство. Той не беше фигурант, той бе истински мениджър и поради това се спряхме на Колман, който ще продължи изграденото от Гари", заяви шефът на Футболната Федерация на Уелс Джонатан Форд.

„Бяхме много близки приятели с Гари - повече от 30 години- така че това е една от най-трудните пресконференции в моя живот. Но аз съм горд да бъда новия мениджър на Уесл и същевременно много тъжен от ситуацията, в която се намираме", заяви от своя страна Колман.

 

  Сподели
88