Гьотце каза с кой иска да играе в Бундестима


Н. Гавазов

Гьотце каза с кой иска да играе в Бундестима

Звездата на Борусия Дортмунд Марио Гьотце призна, че изместването на Лушак Подолски и Томас Мюлер от националния отбор на Германия ще бъде голямо предизвикателство за него. Както е известно, 19-годишният футболист се превърна в ключов играч за шампионите през последните 18 месеца и с добрите си изяви помогна на „жълто-черните" за спечелване на титлата през миналия сезона, както и в борбата за запазването и през настоящия.

„Един футболист иска винаги да играе, особено в такъв турнир, какъвто е Евро 2012", заяви Гьотце за Kicker.

Марио е убеден, че може да намери място в първия отбор на Йоаким Льов, играейки в тандем с Месут Йозил, позовавайки се на опита на Барселона в използването на множество креативни полузащитници.

„Защо пък не? Барселона притежава няколко креативни полузащитници и те водят тима от успех към успех", допълва звездата на Борусия Дортмунд.

Гьотце намекна също така, че може да удължи престоя си на „Сигнал Идуна Парк", заявявайки че шансовете му да остане в сегашния клуб не зависят от представянето на отбора в Шампионската лига.

„Шампионската лига е много голяма конкуренция. Ние се надяваме да играем по-добре и по-голяма роля в него през следващия сезон. Но моето по-нататъшно сътрудничество в Борусия не зависи от този турнир", каза още Гьотце.

 

  Сподели
177