Европейските шампиони няма да излъжат Дон Фабио


FUTBOL-TV

Европейските шампиони няма да излъжат Дон Фабио

Испания посреща Англия в интересна контрола на севилския “Рамон Санчес Писхуан". След години опити да стигнат до значим успех иберийците най-накрая успяха да спечелят Европейското първенство и сега се считат за най-добрия национален отбор за момента. Англичаните пък пропуснаха европейските финали след серия нелепи резултати и логично смениха мениджъра. Под ръководството на Дон Фабио те са съвсем различен тим, който мачка наред в квалификациите за Мондиал 2010.

Испания също смени наставника си, но причината тук бе, че Луис Арагонес реши да се оттегли на върха. Така начело на “Ла Фурия" застана един от най-успешните наставници на Реал Мадрид Висенте дел Боске. Мнозина очакваха той да върне в състава някой от старите си познайници като Раул и Гути, но той предпочита да избира футболисти, които са в силна моментна форма.

Карлес Пуйол получи травма през уикенда и няма да играе срещу Англия. От Барселона в защитата ще видим дебютантите Жерард Пике и Серхио Бускетс. Ливърпул е най-силно представеният тим в състава с цели 5 играча. Най-важният от тях разбира се е нападателят Фернандо Торес.

Гостите излизат без две от основните си звезди. Стивън Джерард и Уейн Рууни са контузени. Затова пък Фабио Капело дава шанс на някой от футболистите от Висшата лига, които с в много добра форма като Фил Ягиелка от Евертън, Ашли Янг от Астън Вила и Карлтън Коул от Уест Хем.

Решително за облика на мача ще се окаже това дали двата тима ще се хвърлят да играят характерната за тях динамична игра с много пасове и битки по терена, или ще внимават, тъй като през уикенда същите футболисти трябва да играят за своите клубове. Ако се сбъдне по-вероятният втори сценарий Испания и Англия ще са доволни на равенство

Вероятни състави:

Испания: Касияс, Албиол, Рамос, Арбелоа, Капдевила, Силва, Алонсо, Сена, Риера, Торес, Вия

Англия: Джеймс, Бридж, Тери, Фърдинанд, Коул, Бекъм, Бари, Лампард, Янг, Агбонланхор, Крауч

Последни 6 мача:
Испания: ПППППП
Англия: ПППППП

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
253