Ирландия - Естония: Без шансове за гостите


Н. Гавазов

Ирландия - Естония: Без шансове за гостите

Ейре - Естония
Стадион: "Авива", Дъблин
Дата: 15.11.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)

Ирландия приема Естония в среща-реванш от баражите, които ще изпратят един от двата отбора на финалите на Евро 2012 в Полша и Украйна. Всъщност, четирите „талински" гола де-факто решиха съдбата на крайния победител в сблъсъка и едва ли някой предполага, че естонците ще успеят да заличат пасива с който пристигат в Дъблин. Още повече, че в домакинския си мач нещата при хората на Рюйтли не се получаваха както трябва и ако все пак някой от прибалтийските футболисти успееше да се добере до вратата на Гивън, то по катастрофален начин пропиляваше положението.

„Аз се гордея с моите футболисти, които демонстрираха огромно себераздаване и вяра в собствените си сили. Не позволихме на съперника да вкара гол. Но нека се отнесем сериозно към съперника и да не го подценяваме - шансовете да продължим са 50 -51", заяви наставникът на Ирландия Джовани Трапатони.

„Това беше лош ден за нас и всичко не бива да се приписва на двата червени картона. Може да се каже, че за нас приказката приключи", заяви старши-треньорът на Естония Термо Рюйтли.

В състава на националния отбор на Ирландия се очакват някои изменения: Кевин Дойл изтърпя наказанието си, Джон О'Шей се възстанови от травмата си, а Стивън Кели получи травма и ще пропусне мача. Леон Бест, който не игра в Талин, в момента лекува травма в клуба си Нюкасъл и също пропуска мача.

Гостите пристигат с поредица от проблеми в защита, след като централните бранители Пироя и Степанов получиха червени картони и отпадат за мача. Най-вероятно Яягер ще бъде пренасочен от десния фланг на отбраната в нейния център, а Сисов и Баренгруб ще бъдат включени в стартовия състав - първия като десен бек, а втория ще си партнира с Яягаер. Проблем е и вратарския пост - Парейко получи жълт картон и няма да вземе участие в мача, а това означава, че най-вероятно Лондак ще излезе като титуляр.

На практика, Естония трябва да сътвори някакво чудо, за да заличи пасив от четири гола и да вкара пети. Разликата в класата между двата тима стана очевидна в Талин и домакините, които са известни със своя непримирим дух, ще направят всичко възможно да зарадват собствената си публика с няколко гола във вратата на противника.

Последни 5 изиграни срещи:

Ейре:

02 септември Ейре - Словакия 0:0 (Квалификация за Евро 2012)
06 септември Русия - Ейре 0:0 (Квалификация за Евро 2012)
07 октомври Андора - Ейре 0:2 (Квалификация за Евро 2012)
11 октомври Ейре - Армения 2:1 (Квалификация за Евро 2012)
11 ноември Естония - Ейре 0:4 (Квалификация за Евро 2012, Плейоф)

Естония:

02 септември Словения - Естония 1:2 (Квалификация за Евро 2012)
06 септември Естония - Северна Ирландия 4:1 (Квалификация за Евро 2012)
07 октомври Северна Ирландия - Естония 1:2 (Квалификация за Евро 2012)
11 октомври Естония - Украйна 0:2 (Приятелска среща)
11 ноември Естония - Ейре 0:4 (Квалификация за Евро 2012, Плейоф)


Досегашни срещи:

Ейре - Естония

3 срещи
3 победи за Ейре
0 равенства
0 победи за Естония
Голова Разлика: 8:0 за Ейре


Коефициенти от bet365:
Ейре - 1.36
Равен - 4.33
Естония - 10.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ейре - 1.40
Равен - 3.75
Естония - 11.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
116