Чех: Травмите са нещо нормално - на главата си имам 70 шева


Н. Гавазов

Чех: Травмите са нещо нормално - на главата си имам 70 шева

Независимо от последната си контузия, вратарят на националния отбор на Чехия Петър Чех изрази своите надежди, че ще вземе участие в плейофните двубои за класиране на Ерво 2012 с националния отбор на Черна гора. Играчът на Челси, който във всеки мач излиза с шлем на главата, сега получи специална защитна маска за лицето си. Както е известно, травмата застигна Чех в неделната среща от Висшата лига на Англия с Блеккбърн, в която носът на стража бе счупен.

Въпреки така стеклите се обстоятелства, един от най-добрите вратари в света има силно желание да излезе на терена и да помогне на своя отбор във важния мач срещу Черна гора и по такъв начин да продължи традицията Чехия да не пропуска нито един финал на Европейско първенство от 1993 година насам, когато се разпадна Чехословакия.

„Аз не излизам на терена, ако не съм готов на 90 процента, но този мач е изключително важен за нас. Няма да страдам заради тази травма. На главата си имам 70 шефа, така че това е нещо обичайно за мен", заяви 29-годишният вратар, който е изиграл 86 мача за националния отбор на Чехия.

 

  Сподели
82