Изгониха Артуро Видал от националния отбор на Чили


Н. Гавазов

Изгониха Артуро Видал от националния отбор на Чили

Полузащитникът на Ювентус Артуро Видал пое обраният път към Италия, след като той и още четирима негови съотборници в националния тим на Чели бяха изпратени у дома си, заради нарушаване на вечерния час. 24-годишният футболист, заедно с Жан Босажур, Хорхе Валдивя, Гонсало Хара и Кармона получиха разрешение да напуснат тренировъчната база на националния отбор на Чили, за да присъстват на кръщаване на деца във Валдивия.

Според указанията на шефовете си, петимата е трябвало да се завърнат в базата в 22:00 часа местно време, но закъснели с малко повече от половин час.

Като наказание за тяхното провинение, старши-треньорът на отбора Клаудио Борги взе решение да изхвърли петимата от тима и да ги замени с играчи от чилийското първенство, независимо от предстоящите важни двубои за "Ла Роха".

В момента Чили се подготвя за срещите си с Уругвай и Парагвай, които са част от квалификациите за класиране за Мондиал 2014. В петък хората на Борги ще излязат срещу шампиона на Южна Америка в Монтевидео, а четири дни по-късно ще приемат на родна земя Парагвай. В класирането в групата, след два изиграни мача Чили се намира на шесто място с три спечелени точки.

 

  Сподели
82