Джерард: Рууни трябва да участва на Евро 2012


Н. Гавазов

Джерард: Рууни трябва да участва на Евро 2012

Според Стивън Джерард сегашният мениджър на Тотнъм Хари Реднап е перфектният вариант за заместник на Фабио Капело на поста национален селекционер на Англия. Полузащитникът също така подкрепи нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, с което призова Фабио Капело да вземе за Евро 2012 звездата на „червените дяволи".

"Смятам, че трябва да бъде избран най-добрият мениджър. Тук имаме много добри английски треньори, но мисля, че споменаването на името на Хари Реднап не е случайно. Има обаче още двама или трима кандидати, освен Хари. Не виждам все пак защо трябва да гледаме в чужбина за нов селекционер, ако имаме толкова добри специалисти тук, в Англия. Новият селекционер обаче трябва да бъде избран внимателно, защото ще трябва да донесе много успехи на Англия", заяви Джерард.

"Относно Рууни не виждам какво толкова трябва да се мисли. Той е нашият най-добър играч и може да помогне много, ако излезем от групата и продължим в турнира. Наистина е голям удар, че Уейн няма да играе в първите ни три мача, но ние просто трябва да се примирим", допълва капитанът на Ливърпул

 

  Сподели
82