Силбербауер: Контролирахме Роналдо в продължение на 85 минути


Н. Гавазов

Силбербауер: Контролирахме Роналдо в продължение на 85 минути

След победата над Португалия в заключителния мач от квалификациите за класиране на Евро 2012, която гарантира на националния отбор на Дания автоматично класирана на финалите на Европейското първенство догодина, полузащитникът на скандинавския тим Микаел Силбербауер отбеляза, че неговите съотборници са успели да неутрализират лидера на португалците Кристиано Роналдо, което е помогнало за победата на „червения динамит".

Както е известно, домакините победиха с 2:1 представителите на Пиринеите, които през целия мач не успяха успешно да противодействат на своя противник, а един от най-слабите на терена бе именно Роналдо, който обаче успя да се разпише с хубав в гол във втората минута на допълнителното време на срещата.

„За този мач се подготвихме много добре и особено наблегнахме на срещата си с Кристиано Роналдо. За това говорихме много преди мача и разглеждахме варианти, как да се справим с него в наказателното поле. Смятам, че се справихме добре и не му позволихме да направи нищо в продължение на 85 минути. Отбраната игра фантастично, а взаимодействието между отделните звена в отбора ни зарежда с оптимизъм относно представянето ни на Европейското първенство догодина", заяви Силбербауер в ефира на Radio P 1.

 

  Сподели
103