Франция няма да повтори катастрофата от 1993-та


Н. Гавазов

Франция няма да повтори катастрофата от 1993-та

Франция - Босна и Херцеговина
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 11.10.2011г.
Час: 22:00
Съдия: Крейг Томсън (Шотландия)

Първите два отбора в класирането на група D от квалификационния турнир за класиране на Евро 2012- Франция и Босна Херцеговина се изправят един срещу друг в мач, в който ще бъде даден отговор на въпроса, кой ще получи автоматично визи за Полша и Украйна през следващото лято и кой ще остане с надеждата да присъства на финалите на Европейското, посредством участие в плейофите. Няма нужда да съживяваме спомена от катастрофалния ноември 1993-та година, когато най-неочаквано тогавашния национален отбор на България изхвърли Франция от участие на Мондиал 94. Сега нещата са съвсем други и дори „петлите" да направят грешна стъпка във вторник вечер, хората на Лоран Блан ще имат възможност да се поправят. Преди да бъдат изиграни последните срещи в групата, положението е такова, че Франция е лидер в класирането с 20 спечелени точки от девет мача, в които французите вкараха 14 гола и допуснаха само 3, което прави отбраната най-добрата след тази на Италия. Интересното е, че единствената загуба на „сините" е срещу смятания по-рано за аутсайдер тим на Беларусия, а изненадващото е, че това се случи в Париж.

Босна и Херцеговина, която преди две години участваше на баражи за класиране на Мондиал 2010, след загубата си при гостуването на Румъния с 0:3 през юни, записа четири последователни победи, благодарение на които се утвърди на второто място в групата и след девет изиграни мача има в актива си 19 точки. В петък, отборът воден от Сушич за по-малко от час помете с 5:0 Люксембург и с играта си доказа, че заслужава мястото, което заема в момента.

„Постигнахме нашата първа цел, да бъдем сред първите два отбора. Ще се възползваме от възможността да се представим още по-добре. Това няма да е лесно, но какво ни пречи да опитаме. Имам добри играчи и съм уверен, че може да успеем", заяви Сушич на пресконференция преди мача.


Днес AFP съобщи, че Евра, Кабайе и Рами няма да вземат участие в утрешния мач и ще се присъединят към Карим Бензема, Франк Рибери и Филип Мексес, които се намират в лазарета и не са включени в групата за мача. На пресконференцията, пред последната тренировка на тима тази вечер Блан отказа да каже кой ще включи в стартовия състав, но на заниманията след срещата с журналистите обаче, бяха разсеяни всякакви съмнения относно Евра и Абидал, които тренираха нормално и без да изпитват видим дискомфорт. Това означава, че Ерик ще започне в центъра на отбраната заедно с Реми, а бранителят на Юнайтед ще отиде на левия фланг. Почти сигурно е, че схемата на игра, с която французите ще излязат за мача ще бъде 4-2-3-1, като в последният момент Блан ще реши кой да води атаката - Сисе или Гомис. Единственият нападател ще бъде подкрепян от Малуда, Реми и Насри (Кабайе). Възстановяването на М'Вил също е добра новина и означава, че той ще взаимодейства в опорната зона с Диара.

Наставникът на гостите Сафет Сушич няма никакви проблеми в кадрово отношение и всички футболисти, които в петък взеха участие в двубоя срещу Люксембург, утре вечер ще бъдат на линия. В тима бяха призовани допълнително Пандза и Захирович, които е малко вероятно да започнат в стартовия състав. Очакванията са босненците да излязат с двама нападатели в лицето на Джеко и Ибишевич и да бъдат подкрепяни от Пиянич. Схемата на игра най-вероятно ще бъде 4-3-1-2.

Срещата Франция - Босна и Херцеговина е един от възловите и интересни двубои във вторник вечер. Едва ли домакините ще играят за равенство, но в същото време гостите са амбицирани да заличат неприятното 0:2 на собствен терен миналата година.

„В първия мач бяхме унизени. Сега ще се опитаме да покажем другото си лице. Тогава се срамувахме от резултата и знаехме, че това не е нашата истинска стойност. Няма да има 0:0. Ние трябва да поемем рискове и да се опитаме да победим. Мачът може да завърши 2:2 или 3:3, но не и 0:0", обясни настроенията в отбора на гостите Сушич.

„Нямам проблеми с мотивацията - момчетата искат да отидат на Европейското и знаят, че мачът е решаващ. Ще играем за победа и изключвам всякакви лоши сценарии", заяви от своя страна наставникът на домакините Блан.

На пръв поглед логиката сочи, че Франция би трябвало да спечели без особени затруднения срещата. Но проблемите с контузени играчи в лагера на „сините" могат да променят съотношението на силите, особено, след като те са свързани основно с отбраната, а и отсъствието на Бензема и Рибери си е много сериозен удар. Ако всички днешни слухове в пресата се окажат истина, то тогава отборът воден от Лоран Блан със сигурност ще има проблеми и вероятно споменът от 1993-та ще отново ще изплува. Едва ли обаче, домакините ще си позволят да допуснат втора подобна катастрофа и според мен, максимума, който гостите могат да постигнат е да завършат наравно.

Прогноза за: Франция - Босна и Херцеговина 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Франция:

09 юни Полша - Франция 0:1 (Приятелска среща)
10 август Франция - Чили 1:1 (Приятелска среща)
02 септември Албания - Франция 1:2 (Квалификация за Евро 2012)
06 септември Румъния - Франция 0:0 (Квалификация за Евро 2012)
07 октомври Франция - Албания 3:0 (Квалификация за Евро 2012)

Босна и Херцеговина:

07 юни Босна и Херцеговина - Албания 2:0 (Квалификация за Евро 2012)
10 август Босна и Херцеговина - Гърция 0:0 (Приятелска среща)
02 септември Беларус - Босна и Херцеговина 0:2 (Квалификация за Евро 2012)
06 септември Босна и Херцеговина - Беларус 1:0 (Квалификация за Евро 2012)
07 октомври Босна и Херцеговина - Люксембург 5:0 (Квалификация за Евро 2012)


Досегашни срещи:

Франция - Босна и Херцеговина

3 срещи
2 победи за Франция
1 равенство
0 победи за Босна и Херцеговина
Голова Разлика: 5:2 за Франция


Коефициенти от bet365:
Франция - 1.44
Равен - 4.33
Босна и Херцеговина - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Франция - 1.45
Равен - 4.20
Босна и Херцеговина - 7.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
124