Северна Ирландия остава без старши-треньор


Н. Гавазов

Северна Ирландия остава без старши-треньор

Футболната асоциация на Северна Ирландия потвърди информацията, че е приела с разбиране решението на Найджъл Уортингтън да напусне поста старши-треньор на националния отбор на Северна Ирландия. Както е известно, 49-годишният специалист, който е начело на представителния тим на страната от 2007 година, обяви на днешната си пресконференция преди последния мач с Италия, че след края на квалификациите ще освободи заемания пост.

Главната причина за това решение са разочароващите резултати на оглавявания от него отбор - попадайки сред лидерите в групата си след победата си като гост над Словения и равенството с Италия, след това Северна Ирландия се предаде - завърши наравно с Фарьорските острови, а последните си три мача претърпя загуби, които станаха причина да бъдат загубени всякакви шансове за класиране за финалите на турнира в Полша и Украйна през следващото лято.

„Прекарах четири и половина фантастични години на този пост и за това време много хора вложиха големи усилия, за да направят футбола в Северна Ирландия много по-добър. Смятам, че е редно, ако аз дам възможност на Асоциацията да върви напред и поради това, взех решение, че мачът във вторник ще ми е последен с националния отбор", цитира ESPN думите на Уортингтън

 

  Сподели
77