Капело: Рууни се извини в съблекалнята


Н. Гавазов

Капело: Рууни се извини в съблекалнята

Уейн Рууни се извини на съотборниците си от националния отбор на Англия, заради червения картон, който получи при равенството 2:2 с Черна гора в петък вечер. Изгонването на нападателя на Манчестър Юнайтед - второ в международната му кариера - до известна степен помрачи радостта от класирането на „Трите лъва" за Евро 2012, особено като се има предвид, че Рууни е заплашен от дисквалификация от два до три мача, което ще му попречи да помогне на страната си в срещите от груповата фаза на финалите за Евро 2012.

„Той направи много глупава грешка. След мача, в съблекалнята той се извини на всички и каза, че съжалява. Това е червен картон. Оправдание не можеш да имаш за подобно нещо. Рууни е важен играч за нас, с опит и играе във всички важни мачове, но направи глупава грешка. Виждал съм много пъти играчи, които правят подобни неща и след това не могат да дадат обяснение за действията си. Аз не мога да му вляза в главата, когато той играе, но това не беше грешка. Може би се изнерви от лошата си игра, не знам, но това трябва да му послужи за урок - в момента не е щастлив, защото разбра, че е загубил контрол над себе си", заяви след мача Капело.

„Чета във вестниците, че Рууни има някои проблеми със семейството си. За да бъда честен, ще ви кажа, че не очаквах той да играе, защото нещата са сериозни и е трудно да се концентрираш върху играта", коментира от своя страна ситуацията наставника на Черна гора Бранко Брнович.

 

  Сподели
96