Словакия - Русия: Последният влак


Н. Гавазов

Словакия - Русия: Последният влак

Словакия - Русия
Стадион: "Под Дубном", Жилина
Дата: 07.10.2011г.
Час: 21:15
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)


Словакия приема Русия в квалификационен мач за Евро 2012. Два кръга преди края на цикъла, група В се оказва най-заплетената от всички, защото четири отбора са в конкуренция за първите две места и по всичко личи, че нещата ще бъдат решени в последните срещи от групата. Словакия, почти през цялата си кампания се смяташе за основен фаворит за първото място и това го доказа на 2 септември при гостуването си на Република Ирландия, където постигна удобното 0:0. Четири дни по-късно обаче, хората на Вайс бяха пометени в добре познатия Жилина с 4:0 от Армения, а още по-шокиращото е, че всички попадения бяха реализирани през втората част! След фиаското, наставникът на тима се оправда с дългото пътуване до Ирландия и обратно, което предизвика бурен смях по време на пресконференцията му. По-важното е, че полученият резултат смъкна словаците на четвъртото място с 14 точки, колкото има и Армения и с една по-малко от Република Ирландия.

Кампанията за Русия е много противоречива - отборът загуби у дома си от Словакия, победи при гостуването си Република Ирландия и завърши наравно срещу Армения. А в деня, в който словаците катастрофираха срещу арменците, хората на Адвокат не успяха да победят на „Лужники" ирландците. В крайна сметка, изненадващите резултати и въртележки изкачиха Русия на първото място в групата със 17 точки в своя актив. Последният двубой е срещу Андора, но преди това, ако бъде загубен утрешният мач, а в последния кръг Словакия и Република Ирландия вземат максимума, Русия дори няма да получи шанс да играе плейофи. В същото време, евентуалното равенство утре вечер дава възможност на отбора да завърши на първото място!

Дик Адвокаат за първи път покани в тима полузащитника на Динамо Самедов, който в последните мачове впечатлява с играта си и е твърде вероятно играчът да започне като титуляр в средата на терена. Голямата загуба обаче е отсъствието на Кержаков, който получи разтежение в двубоя срещу Спартак от вътрешното първенство и по такъв начин, на негово място бе поканен Дядюн от Рубин. Другият отсъстваш е Акинфеев, но до този момент Малафеев се справя блестящо със задълженията си. Схемата на игра, с която ще започне холандският специалист е 5-3-2, като единият нападател ще бъде Аршавин, а другият ще бъде избран измежду Погребняк, Павлюченко и Дядюн, които имат еднакви характеристики.

Владимир Вайс няма да може да разчита на Чех, който тази вечер се контузи по време на тренировка и отпадна за мача. По-рано същото се случи с Жофчак, който също няма да играе. По такъв начин, най-вероятно в центъра на отбраната мача ще започне Михалик, а Пекарик и Дюрица ще отидат на двата фланга на защитата, а може Забавник да започне като ляв бек. Схемата на игра, с която ще излязат домакините най-вероятно ще бъде традиционната 4-2-3-1, което значи, че Куцка и Кархан ще заемат места в опорната зона, а Хамшик ще застане пред тях. Има и друг вариант на игра - с трима нападатели, която бе използвана срещу Дания и тогава Вайс, Голошко и Йендрешек ще водят нападението.

Едва ли някой е в състояние да каже как би завършил мачът в Жилина, особено на фона на последните резултати на отборите. От една страна, формата на руснаците сега е малко по-добра от тази на домакините, но да не забравяме, че словаците вече победиха своя противник и то на неговия стадион. Лек фаворит в двубоя се явяват гостите, но нека да не се изненадваме, ако хората на Вайс вземат максимума в този мач, който се очертава да бъде напълно непредсказуем. При всички положения, влакът за двата отбора е един. Кой ще се качи в него, ще стане ясно утре вечер.

 

Прогноза за: Словакия - Русия 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Словакия:

29 март Словакия - Дания 1:2 (Приятелска среща)
04 юни Словакия - Андора 1:0 (Квалификация за Евро 2012)
10 август Австрия - Словакия 1:2 (Приятелска среща)
02 септември Ейре - Словакия 0:0 (Приятелска среща)
06 септември Словакия - Армения 0:4 (Квалификация за Евро 2012)

Русия:

04 юни Русия - Армения 3:1 (Квалификация за Евро 2012)
07 юни Русия - Камерун 0:0 (Приятелска среща)
10 август Русия - Сърбия 1:0 (Приятелска среща)
02 септември Русия - Македония 1:0 (Квалификация за Евро 2012)
06 септември Русия - Ейре 0:0 (Квалификация за Евро 2012)


Досегашни срещи:

Словакия - Русия

6 срещи
2 победи за Словакия
3 равенства
1 победа за Русия
Голова Разлика: 6:5 за Словакия


Коефициенти от bet365:
Словакия - 3.10
Равен - 3.25
Русия - 2.30

Коефициенти от Offsidebet:
Словакия - 2.90
Равен - 3.05
Русия - 2.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
121