Капело: Рууни ще играе, въпреки ареста на баща му


Н. Гавазов

Капело: Рууни ще играе, въпреки ареста на баща му

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Фабио Капело не изпитва никакви съмнения относно готовността на нападателя на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни да вземе  участие утре в последния мач на „Трите лъва" от квалификационната им кампания за Евро 2012 срещу Черна гора, независимо от днешния арест на бащата и чичото на играча. Както е известно, в четвъртък 48-годишният Уейн Рууни-старши бе арестуван и след това освободен под гаранция от полицията в Мърсисайд, като част от разследване за договаряне на срещата Мъдъруел - Хартс от Висшата лига на Шотландия.

Освен Рууни-старши, в ареста се оказа и неговият брат Ричи, както и полузащитникът на Мъдъруел Стив Дженингс, който е смятан за основна фигура в незаконната операция.

„Аз говорих с Рууни и той е напълно спокоен и отпуснат. Няма никакви проблеми с него и той ще играе с Черна гора. Лично той ме увери, че няма проблеми. Кой ще му е партньор в атака? Сега трябва първо да се наспя и утре ще взема това решение. Нямаме контузени играчи и тренирахме добре. Избрах 24 играчи и всички те са готови да играят", заяви Капело на днешната си пресконференция.

 

  Сподели
102