В Хърватия: Балъков може да бъде треньор на България и на Хайдук


В. Мухарски

В Хърватия: Балъков може да бъде треньор на България и на Хайдук

Хърватските медии разпространиха вчера информация, че треньорът на Хайдук Сплит Красимир Балъков е кандидат за поста национален селекционер на България. Според местния вестник "Вечерний лист" Бала е получил предложение от президента на БФС Борислав Михайлов на среща в Сплит.

Самият треньор призна, че се е видял със своя колега от легендарното поколение през САЩ 94, но обясни, че темата на разговор е била съвсем друга и отказа да коментира дали има шанс да замени Лотар Матеус начело на националния отбор. Михайлов обяви по-рано, че германецът ще подпише нов договор и ще води трикольорите и в световните квалификации за Мондиал 2014.

Днес медиите в Хърватска обявиха, че не трябва да се изключва вариант Балъков в края на есента или през следващата пролет да стане новият национален селекционер на България и освен това да остане треньор на Хайдук.

Изданията напомнят, че Блаж Слишкович, който е бивш наставник на Хайдук, е работил в клуба и докато е бил начело на Босна и Херцеговина. На този етап Балъков има договор с Хайдук за две плюс една година.

Преди мача срещу Динамо от хърватското първенство президентът на Хайдук Петрослав Сапунар коментира ситуацията по следния начин: "Няма нищо официално по темата, прочетох в медиите, че има предложение от България към Балъков. Ако е така, не бих отхвърлил възможността той да бъде ангажиран и от двете страни", заяви Сапунар.

Любопитното в случая е, че има възможна опция Балъков да не напуска клуба и да бъде национален селекционер на България, а заплатата му да се поделя между БФС и Хайдук.

  Сподели
124