Кариерата на Торес в националния отбор е под заплаха


Н. Гавазов

Кариерата на Торес в националния отбор е под заплаха

Старши-треньорът на националния отбор на Испания Висенте дел Боске обясни своето решение да не включи нападателя на Челси Фернандо Торес в състоялата се във вторник евроквалификационна среща срещу Лихтенщайн, съобщавайки на най-скъпия играч в британския футбол, че до момента, когато не започне да вкарва голове на клубно ниво, той няма място в националния тим.

Някога златното момче на Испания - Торес, бе принуден да изгледа от трибуните, как неговите партньори от националния отбор унищожават Лихтенщайн с 6:0 и в крайна сметка си осигуриха участието на финалите на Евро 2012. Испанците излязоха с атакуващия тандем в лицето на Давид Вия и Алваро Негредо, а на резервната скамейка седна Йоренте, който изхвърли Ел Ниньо от групата.

Торес, може и да вкара победния за Испания гол на финала на Евро 2008, но в момента е далече от своето ниво - след 50-милионния си трансфер от Ливърпул в Челси през януари, 27-годишният нападател се е разписал само един път в официален мача, отбелязвайки победния гол срещу Уест Хем в края на миналия сезон.

„Торес е много важен играч, но в националния ще бъдат викани тези, които показват добра игра в своите клубове - няма друг начин", цитира ESPN думите на Дел Боске.

„Фернандо дойде в съблекалнята след мача и ме поздрави. Не мога да ви кажа дали беше ядосан или не, но показа голям жест, за да ме поздрави за гола. Не е хубаво да не играе и една минута, но той си остава страхотен колега", заяви авторът на дубъл срещу Лихтенщайн Алваро Негредо.

 

  Сподели
94