Българите ще паднат и в Швейцария


В. Мухарски

Българите ще паднат и в Швейцария

Швейцария - България
Стадион: "Санкт Якоб Парк", Базел
Дата: 06.09.2011
Час: 21:30
Съдия: Павел Краловец (Чехия)

Българският национален отбор гостува Швейцария в европейска квалификация, без значение за нашите. След поражението от Англия (0:3) трикольорите изгубиха всякакъв шанс за класиране на Евро 2012 и сега единствената цел на възпитаниците на Лотар Матеус е едно достойно представяне.

България и Швейцария вече изиграха една среща тази година, като през месец март двата тима завършиха 0:0 на националния стадион “Васил Левски”. Пропуски за нашите тогава направиха Макриев, Ивелин Попов, Манолев и Делев. Последните двама бяха изхвърлени от националния селекционер, който дори коментира случката с думите: “Манолев ми е сърдит, аз съм му бесен”. Самият играч заяви, че докато не се смени треньорът той няма да играе за България. Колкото до Делев, Матеус каза, че играчът на ЦСКА сам е признал, че в момента не е в добра форма и е разконцентриран от евентуален трансфер в чужбина.

Вратарят на Швейцария Марко Вьолфли ще играе със счупен пръст срещу България, това стана ясно малко преди срещата. Стражът ще носи специална предпазна шина под ръкавицте. Освен това с проблеми преди двубоя с българите е и нападателят Ерен Дердьок, който ще играе с превръзка на китката заради нова татуировка, изискваща кожата да бъде пазена известно време. Освен него Желсон Фернандес също тренира с превръзка на ръката. Той обаче прави това не по собствено желание, тъй като бе контузен от съотборника си Джуру по време на тренировка. Неговото участие в мача е под въпрос.

В групата на нашите за двубоя в последния момент попадна халфът на Левски Влади Гаджев. Очаква се той да започне като титуляр до капитанът Стилиян Петров. Най-вероятно десният бек Иван Бандаловски ще остане на пейката, а неговото място ще бъде взето от Живко Миланов, който също не се представи добре в мача с англичаните, но въпреки това Матеус ще заложи на него. Станислав Манолев отново ще бъде заменен от Петър Занев.

Има вероятност немският наставник на българския тим да направи още промени в стартовата 11-торка в сравнение от мача с Англия. Тренировката на българите в Швейцария бе закрита за медиите, което означава, че може да има изненади в отбора, който ще излезе на "Санкт Якоб Парк" в Базел.

Последни 5 изиграни срещи:

Швейцария:

17 ноември Швейцария - Украйна 2:2 (Приятелски среща)
09 февруари Малта - Швейцария 0:0 (Приятелски среща)
26 март България - Швейцария 0:0 (Квалификация за Евро 2012)
04 юни Англия - Швейцария 2:2 (Квалификация за Евро 2012)
10 август Лихтенщайн - Швейцария 1:2 (Приятелска среща)

България:

26 март България - Швейцария 0:0 (Квалификация за Евро 2012)
29 март Кипър - България 0:1 (Приятелски мач)
04 юни Черна гора - България 1:1 (Квалификация за Евро 2012)
10 август Беларус - България 1:0 (Приятелска среща)
02 септември България - Англия 0:3 (Квалификация за Евро 2012)


Досегашни срещи:

Швейцария - България

8 мача
3 победи за Швейцария
3 равенства
2 победи за България
Голова Разлика: 12:11 за Швейцария


Коефициенти от bet365:
Швейцария - 1.53
Равен - 3.75
България - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Швейцария - 1.50
Равен - 3.75
България - 7.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153