Лорис: В Албания ни очаква враждебна публика


-.

Лорис: В Албания ни очаква враждебна публика

Уго Лорис, вратарят на Франция очаква една много напрегната обстановка този петък в Албания в квалификационната среща за Евро 2012. В интервю за L'equipe той разказа за своите идеи и опасения относно предстоящите срещи на отбора си. Според стража, той и съотборниците му излизат пределно мотивирани за двубоя и ще търсят само победа.

-Отборът ви дава ли си сметка за значимостта на предстоящите два мача? (след Албания „сините" ще срещнат Румъния на 6-ти септември)
-Наясно сме с предизвикателствата, които поемаме. Това са два важни мача до края на квалификациите. Целта е да бъдем малко или повече по-близо до Евро 2012 след тези два мача, така че се надяваме на 6 точки. Знаем, че ще бъде много трудно и сме подготвени. В Албания очакваме враждебно настроение и трудна игра.

-Какво знаете за този отбор?
-Имахме една седмица да го проучим. Прегледахме играта им до сега и очакваме да бъде труден двубой. Ще има много разгорещена, но и враждебно настроена публика. Играчите ще бъдат много мотивирани и ще дадат всичко от себе си. Като изключим Лорик Кана, останалите не ги познавам много добре. Но досега са показали добри резултати и имат още шансове за квалификациите. Това ще рече, че са добър отбор. Колективно и индивидуално, трябва да играем съсредоточено, да бъдем концентрирани и да се справим добре технически. Никога не знаем как може да се развие един мач, трябва да очакваме всичко и най-вече- неочакваното.

-Ще трябва да играете на място и с хора, които почти не познавате...
-Имахме шансът да изиграем един приятелски мач срещу Чили. С Ерик Адибал играхме много заедно, а аз съм играл и с Юн Кабул в младежкия отбор. Човек винаги опитва да се адаптира към отбора, срещу когото е изправен. Но аз вече познавам всички и съм играл с всички с изключение на Лорен Косиенли. Това улеснява подготовката, а и самия мач. Все още имаме време да се усъвършенстваме. Най-важното е да вярваме в себе си и в отбора. Имаме работа на терена- упражнявайки се и една друга извън него-дискутирайки. Но това е ясно.

-Лоран Бланк говори за мача в Босна (победа с 2-0 на 7 септември 2010г. ) като справка. Двата идни мача ще приличат ли на този?
-Можем да се вдъхновяваме от подобна идея. Това беше хубав мач, най-вече що се отнася до поведението на играчите. Преди това сме печелили много дуели. Успяхме да водим този мач и да направим разликата между двете в контекст, свързан с Албания и Румъния, две страни, в които не е толкова лесно да победиш. Но това са ситуации, в които обичаме да играем, въпреки че не изглежда логично.

-От индивидуална гледна точка, къде мислите, че сте вие?
Лион имаше проблеми в Шампионската лига, така че трябваше да сме готови по-рано от миналия сезон. Но аз все още не съм напълно готов. Физически, играта ми налага винаги да мисля с една крачка напред. Но това е и въпрос на критерии-индивидуални и що се отнася до съотборниците. И после, по време на играта, да отчитаме добрите и лошите си страни.

-Заложихте на „сините"? Бихте ли променили позицията си?
-Това беше голям момент, най-вече в Уембли. Но не съжалявам за нищо. Имам отговорен пост и мисля, че има други играчи, които по-добре от мен биха се справили с предишната ми длъжност.

ВИОЛЕНА НЕНЧЕВА

  Сподели
142