Смолинг излиза титуляр срещу България


Н. Гавазов

Смолинг излиза титуляр срещу България

Фабио Капело няма да има проблеми да включи Крис Смолинг в стартовия състав на Англия в квалификационната среща за Евро 2012 срещу България тази вечер. По всичко изглежда, че защитникът на Манчестър Юнайтед е спечелил битката с Мика Ричардс и Фил Ягиелка за поста десен бек на „Трите лъва" в мача им на стадион „Васил Левски", което ще бъде и дебют за младия футболист с националния тим на страната си.

Според специалистите, това ще бъде един смел ход на Капело, като се има предвид, че Смолинг няма голям опит в тази си роля, въпреки участието си в мачовете от предсезонната подготовка на Юнайтед, както и трите срещи на шампионите във Висшата лига на Англия.

Въпреки това, италианският специалист е доволен от 21-годишният бранител, който до 2008 година играеше в аматьорски отбор.

„Изненадан съм, как той игра за Суперкупата срещу Манчестър Сити. Наистина игра добре. В действителност, в последните си четири мача на десния фланг, той се представи отлично. Винаги съм го гледал в центъра на защитата, където също изглежда много уверен. Очевидно е, че Крис е подобрил много качеството си в сравнение с миналата година", заяви Капело за Sky Sports.

 

  Сподели
120