Карвальо сложи край на кариерата си в националния отбор


Н. Гавазов

Карвальо сложи край на кариерата си в националния отбор

Защитникът на националния отбор на Португалия Рикардо Карвальо обяви официално, че слага край на кариерата си в националния отбор на Португалия. Както FUTBOL TV вече съобщи, играчът на Реал Мадрид напусна изненадващо лагера на тима, а опитите на журналистите да изкопчат информация за случващото се удариха на камък. По-късно това направи самият футболист в специално изявление до медиите, от което стана ясно, че той се чувства обиден на треньора Пауло Бенто, който го остави извън групата за квалификационния мач за Евро 2012 с Кипър.

"Намирам се в отлична форма - във физически и морален смисъл и игрите ми за Реал и за националния отбор го доказват. Ако аз се явявам в тежест за тима и това не мо го казват директно, значи трябва аз да си тръгна. Смятам, че единственото правилно решение е да сложа край на международната си кариера. Не исках да се стига дотук. Никой досега не се е отнасял към мен с такова голямо неуважение", заяви Карвальо за пред португалските медии.

Рикардо Карвальо дебютира за родината си през 2003 година срещу Албания и записа 75 мача с националната фланелка, в които отбеляза четири гола. Той беше част от тима на Португалия, който игра финал на Евро 2004, а освен това игра на още едно европейско и две световни първенства.

 

  Сподели
94