Де ла Фуенте: Ямал трябва да се адаптира към грубата игра


Н. Гавазов

Де ла Фуенте: Ямал трябва да се адаптира към грубата игра

Испанският специалист Луис де ла Фуенте, който ръководи Фурия Роха, коментира грубата игра на съперниците срещу 17-годишното крило Ламин Ямал в мача между националния отбор на Испания и националния отбор на Дания, завършил с 1: 0 победа за домакините.

"Получава удар в краката... Имах съотборник, който винаги отговаряше на онези, които се оплакваха: "Какво очаквахте, целувки?“. Противникът се стреми да използва всички приемливи методи.

Важно е да играете с максимална твърдост в рамките на правилата. Именно затова съществува съдията, който определя границите. Често се опитват да сплашат младите играчи с изключителен талант. Това често напомня на законите на футболната игра. Съдията е длъжен да пази такива играчи.

Ламин обаче ще трябва да се адаптира към това. Може би в някои ситуации ще трябва да отстъпи топката по-бързо, но такава е природата на футбола. Бих искал теренът за Ямал да е като легло с рози, но, уви, това е труден спорт“, заяви Де ла Фуенте.

Нека отбележим, че в добавеното време на второто полувреме старши треньорът на испанския национален отбор Луис де ла Фуенте замени Ямал със Серхио Гомес. По-късно стана известно, че Ямал е бил контузен и е накуцвал на излизане от стадиона.

  Сподели
74