Англия с първа загуба от Гърция (видео)


Н. Гавазов

 Англия с първа загуба от Гърция (видео)

Отборът на Англия претърпя поражение от Гърция за първи път в историята си, като загуби домакински мач от Лигата на нациите с резултат 2:1.

Както се очакваше, треньорът на "Трите лъва" Лий Карсли разположи Джуд Белингам като фалшива деветка, а Доминик Соланке и Оли Уоткинс започнаха на пейката. Рико Луис, Леви Колуил и Коул Палмър бяха сред тези, които се появиха рано.

Домакините от "Уембли" започнаха бурно срещата, а още в третата минута Белингам тества гръцкия вратар Одисеас Влаходимос с удар от далечна дистанция. Скоро Палмър изпълни опасен, но неточен свободен удар.

Няколко минути по-късно английският вратар Джордан Пикфорд загуби топката извън наказателното си поле. Това едва не доведе до пропуснат гол, но Колуил в последния момент изчисти топката от голлинията.

В 14-ата минута Константинос Мавропанос изпревари Пикфорд на втория етаж и порази вратата, но голът на гостите не бе зачетен заради засада.

В 21-ата минута гърците отново застрашиха вратата на Пикфорд, но Джон Стоунс блокира опасен удар на Анастасиос Бакасетас извън наказателното поле.

Веднага британците отговориха със своя момент. Белингам изведе Палмър на стрелкова позиция в центъра на наказателното поле, но Коул стреля неумело и прати топката високо.

Но през втората половина на първото полувреме играта забележимо се успокои, отборите играха почти без ситуации. Домакините държаха малко по-добре топката.

Второто полувреме започна с пропуск на Англия. Вангелис Павлидис неочаквано се освободи от заобиколилите го четирима съперници в наказателното поле, обработи топката и отправи нисък удар – 1:0.

В 59-ата минута топката отново попадна във вратата на Пикфорд, но гол на Павлидис не беше зачетен заради засада при комбинация.

Домакините натиснаха, но почти нямаха положения и дори удари. Гостите се насочиха към контраатаки, които позволиха на Павлидис да порази отново вратата на Пикфорд, но отново бе отсъдена засада.

В 87-ата минута без особени предпоставки се случи и обратният гол. Белингам притича и удари една изпратена към него топка извън наказателното поле - 1:1.

Англия се втурна към победата, но допусна в четвъртата минута на добавеното време. Домакините не успяха да изчистят топката от наказателното си поле, от което се възползва Павлидис – 2:1.

Избраната от Карсли тактика за този мач не проработи. Гърция обезсмисли атакуващата мощ на съперника си, играейки твърдо и дисциплинирано в защита.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
711