Карсли: Годен съм за работа с националния отбор на Англия


Н. Гавазов

Карсли: Годен съм за работа с националния отбор на Англия

Временният мениджър на Англия Лий Карсли вярва, че е достатъчно добър, за да получи работата за постоянно.

След като беше треньор на отбора на Англия до 21 години, Карсли, на 50, пое старшия отбор след напускането на Гарет Саутгейт.

Карсли дебютира в новата си роля с победи с 2-0 в Лигата на нациите над Ирландия и Финландия, чувствайки, че може да стане постоянен заместник на Саутгейт.

"Годен съм за това. Мисля, че съм добър за това. Не мисля, че съм нескромен. Най-важното нещо в тази работа е футболът и създаването на добра среда за представяне на играчите.

Получи се добра седмица. Мисля, че когато има толкова много разговори, водещи до мачове, вие получавате умствена картина за това как могат да се развият нещата. И със сигурност не можеше да стане по-добре от гледна точка на реакцията на играчите към някои от концепциите, които се опитахме да използваме по отношение на сливането на нови играчи със стари, това бе положителен тренировъчен лагер от всички страни.

Не, не бих казал, че бях изненадан от нещо. Имах късмета да наблюдавам тази работа доста отблизо през последните няколко години, когато бях начело на U-21 отбора. Видях някои от предизвикателствата, които идват с тази работа.

Не съм чувал тази работа да се нарича "невъзможна“. Мисля, че това е наистина добра работа. Работа, при която търсите различни възможности и се питате "Можете ли да спечелите?“. Тази работа определено е. Ние имаме играчи не само да се бият, но и да спечелят голям трофей“, заяви Карсли.

  Сподели
21