Почетино коментира назначаването си


Н. Гавазов

Почетино коментира назначаването си

Аржентинският специалист Маурисио Почетино говори за назначаването си за старши- треньор на националния отбор на САЩ. Припомняме, че 52-годишният Почетино ще подготвя американския национален отбор за домакинския Мондиал 2026.

"Решението да се присъединя към отбора на САЩ не беше само заради футбола; това е за пътуването, през което този отбор и тази страна преминават. Енергията, страстта и гладът да постигна нещо наистина историческо тук е това, което ме вдъхнови. Възможността да ръководя мъжкия национален отбор на САЩ пред фенове, които са толкова страстни, колкото и играчите, е нещо, което не можех да пропусна. Виждам група играчи, пълни с талант и потенциал, и заедно ще изградим нещо специално, с което цялата страна да се гордее“, цитира Почетино пресслужбата на националния отбор.

Почетино никога не е бил начело на национален отбор, а по-рано в професионалната си треньорска кариера Маурисио е ръководил испанския Еспаньол, английските Саутхемптън, Тотнъм и Челси, както и френския Пари Сен Жермен.

  Сподели
28