Куман: Трябваше да вкараме още


Н. Гавазов

Куман: Трябваше да вкараме още

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман не скри задоволството си от резулатната победа с 5:2 срещу Босна и Херцеговина на старта в кампанията за Лигата на нациите. Домакините на моменти показаха блестящ футбол за радост на публиката на "Филипс стейдиъм".

"Играхме много добре във владението на топката. Много свежи, бързи, често намирайки човека между линиите. Със сигурност имахме добър период след почивката, но трябваше по-рано да решим мача", каза Куман. "Когато Босна се върна до 3:2, се видя нервност в нашия отбор, което не беше необходимо, ако погледнете развитието на мача. Имахме много положения и трябваше да вкараме още, а двата гола на съперника дойдоха от нищото", каза Куман.

Ветеранът Един Джеко успя да вкара гол за 2:3 след грешка на Матайс де Лихт, но Куман каза, че всяка критика към защитника ще бъде прекалена.

"Той самият също осъзна, че е бил на грешна позиция. Това не трябва да се случва, но грешките са част от футбола. Мисля, че е нечестно да се прави голяма драма от това", каза треньорът.

Следващият мач на Нидерландия е срещу Германия, която победи Унгария с 5:0. Интригуващият сблъсък е в Амстердам във вторник.

  Сподели
21