Трима напуснаха лагер – сбора на Англия


Н. Гавазов

Трима напуснаха лагер – сбора на Англия

Трима футболисти на Англия се оттеглиха от състава на Трите лъва за мачовете от Лигата на нациите през септември срещу Република Ирландия и Финландия, включително звездите на Манчестър Сити и Челси .

След агонизиращото им второ място на Евро 2024 и последвалата оставка на Гарет Саутгейт, този месец Англия започва нова ера под временното ръководство на Лий Карсли.

50-годишният специалист, който изведе младежите до 21 години до титлата на Европейското първенство през миналия сезон, поема първия си мач в събота, когато Англия се отправя към Дъблин за първия си мач от второто ниво на Лигата на нациите на УЕФА .

След това вицешампионите от Евро 2024 се завръщат на Уембли, за да приемат други съперници от Лига B Група 2 Финландия на 10 септември, тъй като Карсли ще се опита да върне Англия обратно в Лига А.

Временният шеф на Трите лъва потвърди селекция от 26 играчи по-рано този месец, но трима членове на отбора сега бяха принудени да се оттеглят, включително плеймейкърът на Ман Сити Фил Фодън .


Играчът на годината на играчите на PFA отсъства от последните два мача на Ман Сити от Висшата лига поради стомашен проблем, за който Пеп Гуардиола разкри, че е бил на курс на антибиотици.

Шефът на "гражданите" също потвърди, че не е очаквал Фодън да се яви за международни задължения този месец, а Англия сега потвърди, че той не е пристигнал на "Сейнт Джордж Парк" с останалата част от отбора.

Освен Фодън, протежето на Челси Коул Палмър и нападателят на Астън Вила Оли Уоткинс се завърнаха в съответните си клубове, след като при пристигането им медицинският персонал на Англия оцени нараняванията им.

В собственото си изявление Челси каза, че Палмър ще се възстановява от "текущи проблеми“ до края на международната пауза, но не е известно какво не е наред с Уоткинс, който игра малко повече от час при победата на Вила над Лестър Сити през уикенда .

"Коул Палмър, Оли Уоткинс и Фил Фодън няма да играят никаква роля в предстоящите срещи на Англия от Лигата на нациите на УЕФА“, се казва в изявление на Англия. "Фодън не се е явил поради заболяване и е изключен от мачовете срещу Република Ирландия и Финландия.


Отборът на Трите лъва се отчете в Сейнт Джордж Парк във вторник, но след оценка и Палмър, и Уоткинс се върнаха в клубовете си, за да продължат рехабилитацията за продължаващи проблеми.“


Въпреки че оттеглянето на триото оставя Карсли значително по-къс в атака, Англия потвърди, че в момента не планира да вика никакви заместници, което е добра новина за бъдещите дебютанти.

С отсъствието на Фодън и Палмър, Морган Гибс-Уайт от Нотингам Форест и Нони Мадуке от Челси бяха издигнати в атакуващия ред и изглежда сега имат по-добри шансове да направят своя дебют този месец.

Друг играч - Анхел Гомес от Лил - също е алтернативна опция на позиция номер 10, но оттеглянето на Уоткинс и пренебрегването на Айвън Тоуни означава, че Карсли няма признато резервно копие на капитана Хари Кейн .

Очаква се нападателят на Байерн Мюнхен да започне и двата мача независимо от това, но ако нещо му се случи, Джарод Боуен от Уест Хем Юнайтед е може би следващото най-добро нещо в ролята номер девет.

  Сподели
30