Илиан Илиев: Ще опитаме да спечелим групата


FUTBOL-TV

Илиан Илиев: Ще опитаме да спечелим групата

Селекционерът на българския национален отбор - Илиан Илиев не се ангажира с категорично мнение кой е фаворит номер 1 в група С3 на турнира Лига на Нациите, като добави как всеки от отборите има своите шансове и предимства.

Илиев събра отбора днес за първите две срещи в групата – на 5-и септември гостуване на Беларус в Унгария и домакинство на Северна Ирландия, което ще се играе на 8-и този месец на стадион "Христо Ботев“ в Пловдив.

Треньорът извика някои напълно нови лица, като зашитникът на германския Дармщат Фабиан Нюрнбергер, чиято майка е българка, както и крилото на турския Бодрумспор Здравко Димитров.

"През всеки месец ще имаме по два мача. Бързо ще се изиграят тези шест двубоя. Очакванията са, че искаме да играем със самочувствие и да се опитаме да спечелим групата", заяви Илиев.

"Напрежение винаги трябва да има. Напрежението е и тръпка във всеки мач, изчезне ли трудно е сам да се мотивираш. Не сте прави, че в предните мачове не е имало напрежение. На никого не пожелавам напрежение като в мача с Унгария, такова напрежение съм нямал в друг мач. Говоря за екстрена ситуация във футбола. Нещо, за което трябва да сме внимателни, първо да не подценяваме противника и да си казваме едно време тия отбори бяха така и така. Сега вече е друго време. И естествено да играем със самочувствие, защото имаме добри футболисти и ако го направим, можем да затрудним всеки. Както го направихме в доста моменти в последните мачове".

"За нас като треньорски щаб това, което искахме, се получаваше - футболистите да играят със самочувствие. Да, не сме перфектни, но имаме моменти, които трябва да ги изиграем по-добре. Но не се случи това, че трябва да побеждаваме повече. Всеки един иска да побеждаваме повече", каза още наставникът на България

Относно подбора на футболистите и сравнително постоянната група, на която разчита, селекционерът заяви: “Ние не могем да варираме много в групата, така че съставът е почти един и същи. Трябва да имаме едно ядро, върху което да се надгражда. Това, което го прави всеки един отбор. Говорихме го в Словения – техният отбор си го правят от пет години. Имат едно ядро и като се покаже някой нов, просто го добавят“.

Имаше играчи обаче, които за юнските мачове не бяха на разположение. Илиев обаче подчерта, че няма задни мисли и не го е приел лично. Още повече, че един от основните футболисти – Антон Недялков сега отново е контузен и не може да бъде използван.

Попитан дали при това положение е имал трудности в подбора на играчите, треньорът на българския тим заяви: “Не е трудно да се селектират футболисти. Имахме желание да извикаме и 2-3 момчета от младежите, но предвид важността на мача им с Полша решихме да ги оставим там. Не е чак толкова ограничен изборът. Е, не както преди да имаш 20 човека да играят в чужбина. Понякога е трудно, когато погледнеш към водещите отбори в България и виждаш, че има 2-3 момчета българи в първия състав. Но ние не можем да съдим отборите, че предпочитат да играят с чужденци. Затова пък сме погледнали повече към отборите, в които използват българи“.

  Сподели
22