Грийнууд сменя и националния отбор


Н. Гавазов

Грийнууд сменя и националния отбор

Английският нападател на Марсилия Мейсън Грийнууд реши да свърже международната си кариера с националния отбор на Ямайка.

По-рано това лято Грийнууд премина от родния си Манчестър Юнайтед във френския Марсилия в сделка на стойност £26,6 милиона.

След клуба 22-годишният нападател реши да смени националния отбор, поддавайки се на увещанието на новия старши треньор на националния отбор на Ямайка Стив Макларън, съобщава Daily Mirror.

Грийнууд има само един мач за Англия, срещу Исландия в Лигата на нациите през 2020 г. като Мейсън е запомнен с това, че доведе момичетата в хотела с Фил Фодън, въпреки ограниченията, свързани с коронавируса.

В момента Грийнууд, който беше оправдан за изнасилване и побой над приятелката си през февруари 2023 г., е в процес на подновяване на регистрацията си във ФИФА.

Според правилата на ФИФА, играч има право да смени националния си отбор, ако е изиграл не повече от три мача за друг национален отбор до 21 години. Произходът на Грийнууд му позволява да влезе под знамето на Ямайка.

  Сподели
68