Хименес обясни как се стигна до сбиването с феновете


Н. Гавазов

Хименес обясни как се стигна до сбиването с феновете

Защитникът на уругвайския национален отбор Хосе Хименес говори за причината за сбиването между уругвайски футболисти и фенове на колумбийския национален отбор.

Днес, 11 юли, националният отбор на Уругвай загуби от националния отбор на Колумбия в полуфиналите на Копа Америка през 2024 г. Срещата на стадион "Банк ъф Америка" завърши при резултат 0:1.

"Феновете от определен сектор на Колумбия създадоха заплаха за всички наши семейства и не ни позволиха да говорим по микрофона. Това е бедствие, семействата ни бяха в опасност. Трябваше да отидем до трибуните, за да вземем близките си с малки новородени деца. Нямаше нито един полицай, те си тръгнаха след половин час, а ние си останахме.

Във всеки мач нашите семейства страдат по вина на двама или трима, които са пили, без да знаят как да пият, които се държат непристойно“, цитира El Observador думите на Хименес.

След полуфинала имаше сбиване на трибуните между играчи на националния отбор на Уругвай и колумбийски фенове. Уругвайските национални играчи, замесени в инцидента, включват Дарвин Нунес и Роналд Араухо.

  Сподели
117