Клевърли получи покана за националния отбор на Англия


Н. Гавазов

Клевърли получи покана за националния отбор на Англия

21-годишният полузащитник на Манчестър Юнайтед Том Клевърли получи своята първа в кариерата си покана да играе за националния отбор на Англия, след като от Футболната асоциация на Англия потвърдиха, че Майкъл Карик и Джек Уилшър са освободени от отбора на Фабио Капело и ще се завърнат на разположение в своите клубове. Както е известно, по-рано мениджърът на Арсенал Арсен Венгер предупреди наставника на „Трите лъва", че само ще си загуби времето с Уилшър, защото играчът е контузен.

Както е известно, миналия сезон Клевърли прекара под наем в Уигън, но в началото на лятото Сър Алекс заяви, че през новия сезон играчът се завръща на „Олд Трафорд", където ще се бори за място в основния състав.

Младежът напълно оправда доверието на шотландския специалист, представяйки се впечатляващо в двубоите по време на американското турне на Юнайтед, а в неделя, влизайки като резерва през втората част на мача за Суперкупата на Англия срещу Манчестър Сити, асистира на Нани за изравняването на резултата.

В актива на Клевърли има 16 участия с младежкия отбор на „Трите лъва", включително на Европейското първенство в Дания през юни тази година.

 

  Сподели
78