В Швеция се проведе церемония по почит към Ибрахимович


Н. Гавазов

В Швеция се проведе церемония по почит към Ибрахимович

Бившият нападател на шведския национален отбор Златан Ибрахимович получи почетен коридор след края на приятелския мач на шведския национален отбор със Сърбия (0:3). Това съобщи Aftonbladet.

"Носих фланелката на този отбор с гордост и любов към Бога. Беше чест да бъда неин капитан. Искам да кажа на всички: винаги имайте големи мечти. Аз съм живото доказателство, че нищо не е невъзможно.

Преди 25 години казах, че ще стана най-добрият в историята. Тогава много хора ми се смееха. Но сега, когато съм тук, мога да кажа, че съм най-добрият. Без значение откъде идвате, важно е да вярвате в това, което искате. Всичко може да се получи. И както казах, аз съм живото доказателство за това“, заяви Ибрахимович.

42-годишният Ибрахимович изигра 122 мача за националния отбор на Швеция по време на професионалната си кариера, започнала през 1999 г., в които отбеляза 62 гола и направи 25 асистенции. Футболистът обяви оттеглянето си през лятото на 2023 година. Ибрахимович е играл още за Малмьо, Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, ПСЖ, Манчестър Юнайтед, Лос Анджелис Галакси и Милан.

  Сподели
86