Румъния ще загрее за Евро 2024 с победа над България


FUTBOL-TV

Румъния ще загрее за Евро 2024 с победа над България

Румъния - България
Стадион: "Стяуа", Букурещ
Дата: 04.06.2024 г.
Час: 21:30


България гостува на Румъния в Букурещ в приятелски мач преди старта на Евро 2024 и Лигата на нациите. За българите - двубоят по скоро е протоколен, докато северните ни съседи ще загреят за Европейското, на което ще участват. След броени дни Румъния стартира участието си на шампионата в Германия и треньорите ще искат тимът да е в добра форма, но и да се избегнат контузии. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Селекционерът на България Илиан Илиев обяви пред медиите, че е разочарован от решението на определени клубове да не пуснат свои състезатели за предстоящите контроли на "трикольорите" срещу Румъния и Словения. Той разясни, че ще прецени допълнително дали да разчита в бъдеще на въпросните футболисти.

"За Петко Христов получихме обаждане от него и медицинския щаб, че има физически проблеми и е по-добре да го съхраним - съгласихме се. Лукас също пропуска мача. Дойде случаят с футболистите на Лудогорец - някои са контузени, а други, няма да дойдат, защото започват рано подготовка. За нас това е разочароващо, защото искаме да изградим друго лице на националния отбор. Знаем, че Недялков има проблем. Всеки преценява за себе си, а ние ще преценяваме на кой да разчитаме. Получихме доклад от медицинския екип и за Илия Груев. Разочаровани сме от това, че клубове не пускат играчите си, защото разчитаме на тях. И ние в Черно море имаме национали. Не мисля, че е проблем за 4-5 дни. За в бъдеще ще преценяваме на кой ще разчитаме. Светльо Ковачев също има проблеми с глезена и са му препоръчали почивка. Това са фактите", разясни Илиев за отсъстващите национали.

Той повика на тяхно място други футболисти. Ангел Лясков, Радослав Кирилов и Васил Панайотов ще се присъединят към "лъвовете", именно за сметка на Илия Груев, Петко Христов и Лукас Петков.

Самият треньор обяви новината, че ще продължи да съвместява функциите си на селекционер на България и наставник на Черно море Варна.

В дните преди мача селекционерът на румънците организира тренировъчен мач срещу дублиращия отбор на Волунтари, който завърши 7:0 за националите. Еди Йорданеску направи няколко варианта на състава, като на два пъти в срещата спираше, за да говори с играчите си.

Попитан какво очаква от двата подготвителни мача срещу България и Лихтенщайн в последната седмица преди заминаването, той каза: "Румънският национален отбор трябва да вкара колкото се може повече голове, за да подобри увереността си за финалния турнир на Европейското".

В същото време двама от футболистите със сигурност няма да играят срещу българите. Това са Андрей Бурка (Ал Оход - Саудитска Арабия) и крилото Деян Сореску, които не са напълно възстановени и треньорът не иска да рискува. Освен това, и двамата ще се подложат на ядрено-магнитен резонанс, за да се прецени положението им.

Румъния ще бъде част от група “Е" на Евро 2024, заедно с Украйна , Белгия и Словакия.

 

ПРОГНОЗА: РУМЪНИЯ - БЪЛГАРИЯ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
237