Бивш треньор на Естудиантес може да оглави Аржентина


Н. Гавазов

Бивш треньор на Естудиантес може да оглави Аржентина

Главен претендент за поста старши-треньор на националния отбор на Аржентина е 56-годишният Алехандро Сабела, който трябваше да оглави клуба от ОАЕ Ал-Джазира, но по всичко личи, че ще се откаже от тази работа, след като вчера не отпътува за азиатската страна. Както е известно, в момента „албиселесте" е без национален селекционер, след като в понеделник Серхио Батиса бе уволнен от футболната федерация на страната.

„Това е неофициална информация, но по всичко изглежда, че Сабела няма да дойде при нас. С 90-процентна сигурност той няма да тренира Ал Джазира. Не ни е уведомил за решението си, но вчера трябваше да бъде тук и да започнем предсезонната подготовка", цитира Sport360 думите на мениджъра на клуба от Абу Даби Айед Мабхут.

Алехандро Сабела бе помощник на бившия наставник на Аржентина Даниел Пасарела на световното първенство през 1998 година и старши треньор на Естудиантес при триумфа в Копа Либертадорес през 2009 година, а през 2010 година стана есенен шампион на страната (Апертура). През февруари 2011 година той напусна Естудиантес и през лятото трябваше да оглави Ал-Джазира.

 

  Сподели
79