Уелс и Полша няма да се победят в редовното време


Н. Гавазов

Уелс и Полша няма да се победят в редовното време

Уелс - Полша

Стадион: "Кардиф Стейдиъм", Кардиф

Дата: 26.03.2024 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Даниел Орсато (Италия)

 Уелс и Полша се изправят един срещу друг на стадиона в Кардиф Сити във вторник, във финала на квалификационния плейоф Път А. Хората на Роб Пейдж свършиха лека работа със съперника си на полуфинала Финландия, постигайки съкрушителна победа с 4:1, докато гостите им почти не се изпотиха и в последния си мач, разбивайки Естония с 5:1.

В квалификациите за Европейското първенство през 2024 г. Уелс завърши трети в групата, след Турция и Хърватия и пред Армения и Латвия. След осем мача отборът събра 12 точки, след три победи, три равенства и две поражения.

Мечтата за три последователни участия на Европейското първенство остава много жива за "драконите", които се нуждаеха само от три минути, за да пролеят първа кръв в полуфиналния си мач с Финландия чрез Дейвид Брукс, преди Неко Уилямс да реализира добре отработена рутинна комбинация от свободен удар.

Въпреки че Теему Пуки успя да намали изоставането точно преди почивката, усилията на бившия нападател на Норич Сити бързо бяха обезсмислени, тъй като Бренан Джонсън и Даниел Джеймс възстановиха предимството на "драконите" от два гола, за да направят резултата извън всякакво съмнение.

Разбира се, успехи в плейофите не е нищо ново за Уелс, който се класира за Световното първенство през 2022 г. по този метод, побеждавайки Украйна пред своята публика

Освен че е благословен с домакинско предимство, Уелс влиза във финала във вторник със серия от седем мача без загуба във всички състезания и отбеляза гол във всяко от последните си шест мача, въпреки че не успя да запази суха мрежа в нито едно от последните си четири.

Хората на Пейдж може претърпяха срамна загуба с 4-2 от Армения само преди девет месеца, но това поражение представлява единственото им поражение от последните им 16 домакински мача в квалификациите за Евро.

Полша претърпя фиаско в квалификациите за Европейското първенство през 2024 г., заемайки трето място в групата, отстъпвайки на Албания и Чехия, като изпревари тоталните аутсайдери Молдова и Фарьорските острови. След осем мача отборът събра 11 точки, след три победи, две равенства и три поражения.

Поляците стигат до днешния мач след погром над Естония с 5:1, но трябва да кажем, че "червено - белите" постигнаха този резултат след като бившият играч на Тотнъм Максим Паскоци бе изгонен в 27-та минута. Полша се възползва напълно от ситуацията през вторите 45, като Пьотр Зиелински , Якуб Пиотровски и Себастиан Шимански бяха точни, а  Карол Метс си вкара автогол. Така "дружина Полска" има шанс да се класира за пето поредно Европейско първенство, ако успее да победи Уелс днес.

Присъстваща на всяко континентално събиране от 2008 г. насам, въпреки че излезе от групите само в един от тези четири турнира, Полша пристига на Острова с респектираща серия без загуба в петте си мача под ръководството на Михал Пробиерц.

Освен това, откакто се провалиха в първия си сблъсък с Уелс през 1973 г., Полша не е губила от "драконите" в следващите си девет мача във всички турнири - печелейки всеки от последните си шест от 2001 до 2022 г.

Домакините са без кадрови проблеми след мача с Финландия, но това не важи за поляците, които загубиха Мати Кеш, който има проблем с подколянното сухожилие.

И този мач ще е истинско предизвикателство за почитателите на залозите. Трибуните и формата на "драконите" са основание да им се доверим, но пък наличието на Роберт Левандовски е аргумент в полза на гостите. За това и предлагаме соломоновското решение за двубой без победител.

Прогноза: Уелс – Полша 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Полша (Михал Пробиерц)
 
Шчесни
   
Кивиор
Беднарек
Давидович
Берешински
Зилински
Слиш
Пиотровски
Залевски
Свидерски
Левандовски
Джонсън
Уилсън
Брукс
Уилямс
Дж. Джеймс
Ампаду
Робъртс
Родон
Мефам
Дейвис
   
Уорд
 
Уелс (Боб Пейдж )

Обоснована прогноза: Уелс - Полша 1:1

  Сподели
108