Избраха Суарес за най-добър играч на Копа Америка 2011


Н. Гавазов

Избраха Суарес за най-добър играч на Копа Америка 2011

Нападателят Луис Суарес бе избран за най-добър играч на LG на Копа Америка. Бившият играч на Аякс бе безапелационен и получи 31,7 % от гласовете на журналистите и интернет потребителите. Както е известно, с отбелязаните си четири гола и вложена много енергия на терена, футболистът заедно с Диего Форлан поведе националния отбор на Уругвай към успеха, за да потвърди в крайна сметка хегемонията на „Ла Селесте" в Южна Америка, побеждавайки в снощния финал тима на Парагвай с 3:0.

Неговият съотборник Себастиан Коатес беше избран за най-добър млад играч, а парагваецът Хусто Вийяр грабна наградата за най-добър вратар.

Перуанецът Хосе Паоло Гереро стана голмайстор на 43-ото издание на Копа Америка. Нападателят на Хамбургер вкара 5 гола в 5 мача и помогна на перуанците да стигнат до полуфиналите на турнира. Три от попаденията на Гереро паднаха в мача за третото място срещу Венецуела (4:1). Втората позиция остана за Луис Суарес, който допринесе с 4 попадения за титлата на Уругвай. Трети се нареди Серхио Агуеро. Аржентиенцът вкара 3 гола, но те стигнаха на "гаучосите" само за участие на четвъртфиналите.

  Сподели
111