Поредният фаворит бе изхвърлен от Копа Америка (видео)


Н. Гавазов

Поредният фаворит бе изхвърлен от Копа Америка (видео)

В последен двубой от четвъртфиналите на Копа Америка, Венецуела победи изненадващо Чили с 2:1 и за първи път в своята история се класира за полуфиналите на турнира. По този начин поредният фаворит напусна първенството, след като по-рано през деня Бразилия бе елиминирана от Парагвай. Головете за победителите отбелязаха Вискарондо и Сичеро, а за чилийците се разписа Суасо. И двата отбора завършиха мача в намален състав, след като Гари Медел бе изгонен от игра в 83-ата минута, а Томас Ринкон получи червен картон в 3-та минута от добавеното време.

От самото начало на двубоя играчите на „Ла Роха" владееха повече топката и контролираха нещата на терена, но до сериозни положения за отбелязване на гол не се стигна, след като опитите да бъде преодоляна противниковата отбрана чрез постоянни пасове към Алексис Санчес бяха бързо разгадавани от венецуелските защитници. Нещата станаха още по-сложни за чилийците, след като в 35 минута Аранго изпълни пряк свободен удар и след заучено положение Вискарондо с глава откри резултата в полза на Венецуела.

През второто полувреме играчите на „Ла Роха" установиха пълно надмощие, а пред вратата на Вега се заредиха една след друга опасни ситуации. В 54-та минута Исла стреля с глава, но топката бе изчистена от голлинията, а в добавката Суасо удари гредата. Само три минути по-късно Валдивия след комбинация в наказателното поле на венецуелците изпрати отново топката в гредата. Логичното се случи в 70-та минута след комбинация между Санчес и Суасо, при който нападателят на Монтерей стреля от близко разстояние, за да направи резултата равен. След попадението играчите на Чили продължиха да доминират и да търсят втори гол, докато възпитаниците на Сезар Фариас само се бранеха и разчитаха на контраатаки. Развръзката дойде десет минути преди края на мача, когато след пряк свободен удар Клаудио Браво не се намеси по най-добрия начин и Габи Сичеро от няколко метра изпрати топката във вратата на своя противник за крайното 2:1.

Усилията на чилийците да изравнят резултата не се увенчаха с успех и така в сряда играчите на Венецуела ще се изправят пред интригуващ полуфинален сблъсък срещу Парагвай.

 

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
103